Wat te doen in de Bommelerwaard

Bommelerwaard met legendarische kastelen, historische kerken en pittoreske dorpjes.

Tussen de Waal en de Maas ligt de streek Bommelerwaard.

Wat te doen in de Bommelerwaard

Omringd door kastelen, historische monumenten en pittoreske stadjes ligt het riviereiland Bommelerwaard. Bij een bezoek aan Zaltbommel of Rossum is een uitstapje naar de Bommelerwaard zeker aan te raden. Hier vind je legendarische kastelen en historische kerken, langs slingerende dijken en gezellige dorpjes.

De Bommelerwaard bestaat uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

Bezienswaardigheden in de Bommelerwaard

Tussen de Maas en de Waal kun je de Bommelerwaardse Kastelenroute volgen. Deze route is het beste fietsend te verkennen. Ontdek Kasteel Ammersoyen met de indrukwekkende ridderzaal en een echte slotgracht. Geniet van een heerlijke koffie met gebak in het koetshuis en fiets verder langs Stadskasteel Zaltbommel voor een bezoekje aan het voormalige Maarten van Rossum-huis en het Slot van Well of het Huis van Malsen.

Of bezoek Slot Loevestein, een stoer en robuust middeleeuws kasteel omgeven door een prachtig landschap. Een uitje voor het hele gezin!

Bekijk meer evenementen via de Gemeente Zaltbommel

Klompenpad

Het klompenpad in de Bommelerwaard is het 11 kilometer lange Baanbrekerpad. De route brengt je door het buitengebied van Well en Ammerzoden.
Overstromingen en hoge grondwaterstanden veranderden dit gebied in de loop van de tijd. In de Wellsche Waard herinneren de wielen aan de vele dijkdoorbraken.

Gemaal De Baanbreker in Wellseind werd in 1950 gebouwd om de landbouwgronden te ontwateren. Dit gemaal is bovendien een architectonische parel!

Uit eten in Bommelerwaard

Voor een hapje of drankje na een heerlijke wandeling of fietstocht is de Gouden Molen in Rossum de perfecte uitvalsbasis. Romantisch dineren, genieten van verse streekproducten en uitkijken over het panoramische terras aan de Waal. Geniet letterlijk en figuurlijk van een heerlijk verblijf.

In Ammerzoden kun je bij Restaurant ’t Oude Veerhuis genieten van heerlijke vis- en vleesgerechten met gebruik van (zo veel mogelijk) milieubewuste en diervriendelijke producten uit eigen streek. Tevens met uitgebreide kinder-, dessert- en wijnkaart.

Bezoek de Bommelerwaard voor een karakteristiek dagje weg.