Wat te doen in de Bommelerwaard

Bommelerwaard met legendarische kastelen, historische kerken en pittoreske dorpjes.

Tussen de Waal en de Maas ligt de streek Bommelerwaard.

Wat te doen in de Bommelerwaard

Omringd door kastelen, historische monumenten en pittoreske stadjes ligt het riviereneiland Bommelerwaard. Bij een bezoek aan Zaltbommel of Rossum is een uitstapje naar de Bommelerwaard zeker aan te raden. Hier vindt je legendarische kastelen en historische kerken, langs slingerende dijken en gezellige dorpjes.

De Bommelerwaard bestaat uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.

Bezienswaardigheden in de Bommelerwaard

Tussen de Maas en de Waal kun je de Bommelerwaardse Kastelenroute volgen. Deze route is het beste fietsend te verkennen. Ontdek het Kasteel Ammersoyen met de indrukwekkende ridderzaal en een echte slotgracht, geniet van een heerlijke koffie met gebak in het koetshuis en fiets verder langs Stadskasteel Zaltbommel voor een bezoekje aan het voormalige Maarten van Rossum-huis en het Slot van Well of het Huis van Malsen.

wat te doen in de bommelerwaard

Of bezoek Slot Loevestein, een stoer en robuust middeleeuws kasteel omgeven door een prachtig landschap. Een uitje voor het hele gezin!

Bekijk meer evenementen via de Gemeente Zaltbommel

Uit eten in Bommelerwaard

Voor een hapje of drankje na een heerlijke wandeling of fietstocht is de Gouden Molen in Rossum de perfecte uitvalsbasis. Romantisch dineren, genieten van verse streekproducten en uitkijken over het panoramische terras aan de Waal. Geniet letterlijk en figuurlijk van een heerlijk verblijf.

In Ammerzoden kun je bij Restaurant ’t Oude Veerhuis genieten van heerlijke vis- en vleesgerechten met gebruik van (zo veel mogelijk) milieu bewuste en diervriendelijke producten uit eigen streek. Tevens met een uitgebreide kinder- en dessert- en wijnkaart.

 

Bezoek de Bommelerwaard voor een karakteristiek dagje weg.