Wat te doen in de Beemster

De Beemster ligt in de provincie Noord-Holland.

De Beemster is een gemeente in de provincie Noord-Holland en ligt in de regio Zaanstreek-Waterland. De Beemster kenmerkt zich door haar weidse Nederlandse landschap, ook wel Droogmakerij genoemd.

Wat te doen in de Beemster

De Beemster is geen museum met gekaderde muren, maar een drooggelegd meer dat in de zeventiende eeuw is uitgegroeid tot een prachtig open polderlandschap met strakke en rechte wegen, weilanden en sloten. Je kunt de regio het beste verkennen per fiets of met een mooie wandeling over de Ringdijk. Droogmakerij De Beemster is onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Cultuur in de Beemster

De Beemster is rijk aan cultuur en kent diverse musea. Sinds 1950 bevindt zich in de oude voormalige pastorie aan de Middenweg in Middenbeemster het Betje Wolff Museum.

Een museum over het leven van Elisabeth Wolf-Bekker, een schrijfster met een sprankelende persoonlijkheid. Ze schreef over actuele zaken, zoals de opvoeding van meisjes, stimuleren van zelfbewustzijn en over politiek. In het museum kun je haar oude schrijfkamer bezichtigen en de sfeer proeven uit de achttiende eeuw.

TopTip -> Proef de echte Beemsterkaas in de Cono Fabriek!

Tevens bevindt zich in de Beemster het Agrarisch Museum Westerhem met een vaste tentoonstelling van het Beemster agrarisch leven rond 1920/1930, met een unieke knechtenkamer en een nog werkende brongasinstallatie.

In het voorhuis bevindt zich het bezoekerscentrum van het Werelderfgoed de Beemster met een tuin die dient als siertuin en een moestuin met ouderwets hoogstamfruit.

Op een verscholen plek in het Polderlandschap bevindt zich het Fort bij Spijkerboor. Het grootste fort van Stelling van Amsterdam. In het fort kun je oude munitiekamers, kanonnen en een gepantserd draaikoepelgeschut bezichtigen. Een unieke belevenis op een unieke locatie.

Hou je van geschiedenis, maar wil je jezelf ook eens lekker verwennen? Kom dan naar Fort Resort Beemster voor een onvergetelijke wellness ervaring. Ontspan in één van de meest luxe, duurzame en karakteristieke wellness resorts van Nederland. Bij mooi weer kun je een frisse duik nemen in de zwemvijver of eiland klein Bali ontdekken.

Fietsen en wandelen door de Beemster

In de Beemster vind je verschillende fiets- en wandelroutes. Bij de plaatselijke VVV kun je routes opvragen of volg je eigen pad. Volg bijvoorbeeld de Beemster bloesem en oogstwandeling of wandel langs boomgaarden en fruitkwekerijen.

Veel boeren verkopen zelf fruit in een stalletje aan de rand van de weg. Een gezonde break tijdens een stevige wandeling of fietstocht.

BeemSTERREN

Enthousiaste en succesvolle ondernemers en organisatie uit de Beemster hebben de handen ineen geslagen. Onder de naam BeemSTERREN kun je op unieke locaties in de Beemster luisteren naar cultuurhistorische verhalen uit de regio. Je kunt altijd rekenen op een warm en gastvrij ontvangst.

De locaties van de BeemSTERREN lees je hier

De Beemster is de uitgelezen plek voor een dagje uit. Geniet van de mooie vergezichten, overheerlijke streekproducten, luxe wellness arrangementen, activiteiten en evenementen in de polder. Wil je de Beemster langer dan één dag bezoeken, kies dan voor een onvergetelijke overnachting in de Beemster. Kijk voor de mogelijkheden op de website van VisitBeemster.

Beleef de Beemster op steenworp afstand van Amsterdam!