Wat te doen in Coevorden

Breng een bezoek aan de oude stad Coevorden!

Coevorden is een stad in de provincie Drenthe. De stad kent een rijke geschiedenis. Coevorden was vroeger een dorp en vanaf 1407 kreeg de stad stadsrechten. Coevorden was vroeger een belangrijke stad. Iedereen die naar Drenthe, Overijssel, Groningen of Friesland wilde reizen moest via Coevorden, daar werd destijds veel geld mee verdient.

Wat te doen in Coevorden

Coevorden is tegenwoordig een fijne stad waar je nog veel terug ziet van vroeger in de gebouwen. De historie zie je in de binnenstad en er om heen. De oude vestingstad Coevorden is een leuk uitje om naar toe te gaan voor jong en oud! De omgeving van Coevorden is rijk aan natuur en geschikt voor wandel- en fietstochten. Routes zoals de Pieterpad-route lopen door de regio en bieden prachtige landschappen en pittoreske dorpen. In en rond de stad zijn diverse geocaches verborgen, wat een leuke manier is om de omgeving op een interactieve manier te verkennen.

Voor golfliefhebbers zijn er in de nabije omgeving van de stad verschillende golfbanen.

Bezienswaardigheden in Coevorden

Er zijn tal van bezienswaardigheden in de stad. Bezoek de musea in Coevorden, kom daar alles te weten over de heftige geschiedenis. Het Stedelijk Museum Coevorden, gevestigd in het Arsenaal, neemt de bezoeker mee op een ontdekkingsreis langs het verhaal van Coevorden vanaf de eerste burggraaf tot en met de dag van vandaag.

Kasteel Coevorden is een historische kasteel, en is het enige kasteel in Drenthe en daardoor een belangrijk symbool van de stad. Het kasteel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Tegenwoordig huisvest het een hotel en restaurant, maar je kunt ook rondleidingen krijgen om meer over zijn geschiedenis te leren.

Breng bij je bezoek aan Coevorden ook zeker;

  • Ganzen Geesje
  • Korenmolen De Arend
  • Bentheimerstraat 43, rijksmonument in Jugendstil
  • Van Heutszpark
  • De Watertoren

Evenementen in Coevorden

Elk jaar in november wordt de Ganzenmarkt gehouden, een traditioneel evenement dat al sinds de 16e eeuw plaatsvindt. Het omvat een ganzenhoeden wedstrijd, markt, kermis en andere festiviteiten.

Lees alles over de Ganzenmarkt in Coevorden

De stad organiseert ook een grote jaarmarkt, gewoonlijk in september, waar je alles kunt vinden van lokale ambachten tot eten en entertainment. Voor een avondje uit naar het theater ga je naar Theater Hofpoort. Daar zijn tal van voorstellingen voor jong en oud. Wil je er een dag op uit met de kinderen dan is Plopsa Indoor Coevorden een heel goed idee! ontmoet alle vrienden van Studio 100! 

Lees alles over de activiteiten in Coevorden

In het centrum leuke winkels tegen en is het mooi weer dan nodigen de terrasjes je uit voor een drankje in de zon. Ook voor een culinair hapje of voor Drentse streekgerechten zit je in Coevorden goed! De stad ligt niet ver van de Duitse grens, wat het makkelijk maakt om een dagtrip naar Duitsland te maken. Ook grotere Nederlandse steden zoals Zwolle en Groningen zijn goed bereikbaar voor een daguitstap.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, of gewoon een leuke tijd met de familie wilt hebben, Coevorden biedt diverse mogelijkheden voor een plezierig bezoek.