Wat te doen in Coevorden

Breng een bezoek aan de oude stad Coevorden!

Coevorden is een stad in de provincie Drenthe. Coevorden kent een rijke geschiedenis. Coevorden was vroeger een dorp en vanaf 1407 kreeg Coevorden stadsrechten.

Coevorden was vroeger een belangrijke stad.

Iedereen die naar Drenthe, Overijssel, Groningen of Friesland wilde reizen moest via Coevorden, daar werd destijds veel geld mee verdient.

Wat te doen in Coevorden

Coevorden is tegenwoordig een fijne stad waar je nog veel terug ziet van vroeger in de gebouwen. De historie zie je in de binnenstad en er om heen. De oude vestingstad Coevorden is een leuk uitje om naar toe te gaan voor jong en oud!

Bezienswaardigheden in Coevorden

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Coevorden. Bezoek de musea in Coevorden, kom daar alles te weten over de heftige geschiedenis.

Het Stedelijk Museum Coevorden, gevestigd in het Arsenaal, neemt de bezoeker mee op een ontdekkingsreis langs het verhaal van Coevorden vanaf de eerste burggraaf tot en met de dag van vandaag.

Breng bij je bezoek aan Coevorden ook zeker;

  • Kasteel van Coevorden
  • Ganzen Geesje
  • Korenmolen De Arend
  • Bentheimerstraat 43, rijksmonument in Jugendstil
  • Van Heutszpark
  • De Watertoren

ganzenmarkt

Evenementen in Coevorden

In Coevorden wordt elke acht jaar het traditionele Zuidenveld gehouden en op de de tweede maandag in november is er de jaarlijkse Ganzenmarkt in Coevorden.Hiermee ga je terug in naar de 15e eeuw!

Lees alles over de Ganzenmarkt in Coevorden

Voor een avondje uit naar het theater ga je naar Theater Hofpoort. Daar zijn tal van voorstellingen voor jong en oud. Wil je er een dag op uit met de kinderen dan is Plopsa Indoor Coevorden een heel goed idee! ontmoet alle vrienden van Studio 100! Is het slecht weer? Dat komt goed uit, want in Plopsa Indoor Coevorden zijn bijna alle attracties binnen!

Lees alles over de activiteiten in Coevorden

In Coevorden kom je in het centrum leuke winkels tegen en is het mooi weer dan nodigen de terrasjes je uit voor een drankje in de zon. Ook voor een culinair hapje of voor Drentse streekgerechten zit je in Coevorden goed!

 

Coevorden is de oudste stad van Drenthe, en erg gezellig!