Wat te doen in Callantsoog

Bezoek in Noord-Holland de badplaats Callantsoog!

Callantsoog is een dorp pal aan de Noordzee in de provincie Noord-Holland. Het dorp is een toeristisch dorp en is vooral bekend als badplaats. Schagen, Den Helder zijn naastliggende plaatsen van Callantsoog.

Wat te doen in Callantsoog

Het is altijd gezellig in Callantsoog! De zomermaanden is het goed toeven op het strand en de vele activiteiten op het strand te beleven. In de wintermaanden kun je ook op het strand wandelen. Er zijn op het dorpsplein een aantal leuke winkels en terrasjes. Ook in de plaatselijk cafés, restaurants, die het gehele jaar door geopend zijn kun je lekker eten en drinken.

Op het strand zijn een aantal strandpaviljoens die ook tijdens de zomermaanden langer open zijn en waar je kunt genieten van een cocktail of een hapje eten.

Callantsoog bestaat vooral uit strand, bos, natuur, zee, duinen. Callantsoog is uitermate geschikt voor sportievelingen. Op het water kun je surfen, kiteboarden, zwemmen en op het strand kun jij je vlieger ook in de lucht gooien. Het strand is lang en breed waar je een hele dag heerlijk kunt vertoeven!

Callantsoog is vooral een badplaats. Maar ook voor wandelaars en fietsers bied Callantsoog mogelijkheden! Tal van fiets en wandelpaden doorkruisen de natuur en de omgeving. Fietser kunnen een mooie fietstocht langs de bollenvelden maken!

Natuurgebied Het Zwanenwater.

Het Zwanenwater is een natuurgebied in Callantsoog. Het is circa 600 ha groot. Dit prachtige duingebied heeft 2 grote duinmeren, diverse moerassen, vijvers, heide en een prachtig bos.

Lees meer over Het Zwanewater

Evenementen in Callantsoog

In de zomermaanden is er van alles te doen in het dorp en op het strand. Voor jong en oud zijn er leuke activiteiten. Er zijn onder andere braderieën, rommelmarkten en tijdens de feestweek is er vooral veel livemuziek.

Ben je er nog in de avond? Bekijk dan op het strand de prachtige zonsondergang!

Bezoek in de regio ook zeker;

Overnachten in Callantsoog

Vooral tijdens de zomermaanden is het genieten in Callantsoog! Wil je langer verblijven? Dat kan! Overnacht in de natuur op een camping. of boek een vakantiehuisje of hotel in de regio. Bezoek de website ‘Lekker naar Zee’ en boek je overnachting of vakantie in Callantsoog en omgeving!

Geniet van het strand en natuur in Callantsoog!