Wat te doen in Brussel

wat te doen in brussel

De grote markt in Brussel

Wat te doen in Brussel? Brussel, het centrum van de Europese politiek – Brussel is de kosmopolitische hoofdstad van de bureaucratie.

Deze compacte hoofdstad van België is een fascinerende mix van diepe historische nieuwsgierigheid en het moderne leven.

Wanneer je leuke dingen wilt doen in België, dan is een bezoek aan Brussel zeker de moeite waard.

Wat is er allemaal te doen in Brussel?

Hieronder een selectie van 10 leuke uitjes en bezienswaardigheden in Brussel. Uiteraard is er nog veel meer te doen in Brussel. Bekijk hier alle uitjes in Brussel. Niet alleen in Brussel is altijd wat te doen. Bekijk ook Wat te doen in België, voor meer tips, activiteiten en bezienswaardigheden.

 

Wanneer je leuke dingen wilt doen in België, dan is een bezoek aan Brussel zeker de moeite waard.

 

Wat te doen in Brussel – De Grote Markt

De Grote Markt

Wat te doen in Brussel – De Grote Markt

Het centrale plein van Brussel. De grote markt is het centrale punt van activiteiten voor de lokale bevolking en toeristen.

De markten zijn altijd druk bezocht, met souvenir zoekende koopjesjagers. Op de grote markt in Brussel vind je ook het stadhuis (Hotel de Ville), een prachtig voorbeeld van 15e-eeuwse architectuur.

 

Wat te doen in Brussel – Manneken Pis

Manneken Pis

Wat te doen in Brussel – Manneken Pis

Dit heilige 17e-eeuwse bronzen standbeeld van de kleine plassende jongen is een Brusselse mijlpaal. Verschillende legendes bestaan ​​over de oorsprong van dit beeld.

Een van de legendes vertelt het verhaal van een kleine jongen die plast op een brandende lading. Deze lading was bestemd om de stadmuren van Brussel op te blazen. Brussel werd in die tijd belegerd door een buitenlands leger.

Wat ook de waarheid is , Manneke Pis is onmiskenbaar schattig en heeft meer dan 500 outfits. Een voor elke gelegenheid.

Wat te doen in Brussel – St Nicolaaskerk

St Nicolaaskerk

Wat te doen in Brussel – St Nicolaaskerk

Gebouwd in de 11e eeuw, dit mooie voorbeeld van middeleeuwse architectuur is de oudste kerk in Brussel.

Als je geluk hebt, kun je een dienst in het Engels bijwonen.

 

 

Wat te doen in Brussel – Koninklijke Galeries Sint-Hubert

Sint-Hubert

Wat te doen in Brussel – Koninklijke Galeries Sint-Hubert

Europa’s oudste glas arcade is ontworpen door JP Cluysenaer en gebouwd in 1847. De thuisbasis van trendy boetieks en leuke cafés. Het werd gerenoveerd en heropend in 2000.

De arcade is een bezoek waard, alleen al om de prachtige architectuur te ervaren.

 

Wat te doen in Brussel - Belgische Chocolade

Belgische Chocolade

Wat te doen in Brussel – Belgische Chocolade

Geen bezoek aan Brussel is compleet zonder het proeven van de wereldberoemde Belgische chocolade. Het heeft een hoge kwaliteit en een eigen karakter. Het is de voor de hand liggende keuze als geschenk om mee naar huis te nemen.

 Booking.com

Wat te doen in Brussel –  Avenue Louise

Op zoek naar de plek om in Brussel te winkelen? De Louizalaan is de place to be. Designer winkels in overvloed bieden volop gelegenheid om flink te shoppen. Populaire aankopen zijn onder meer diamanten en antiek.

Wat te doen in Brussel – Waterzooi

Deze lokale Belgische specialiteit is een soort vis stoofpot en erg populair bij de lokale bevolking. Andere smakelijke inheemse gerechten zijn mosselen, wafels, en zwezerik.

Wat te doen in Brussel – Pistes de Lancement

Als je met kinderen reist, moet u dit clown festival bezoeken in maart. De regio Sint-Gillis is overspoeld met circusacts en andere vermaken voor kinderen en volwassenen.

Wat te doen in Brussel – Flower Carpet

De hele maand augustus, wordt de Grote Markt onderworpen aan een zee van kleur, als duizenden bloemen in prachtige patronen worden gelegd.

Wat te doen in Brussel – Kerstmarkten

Rond de kerst is in een vlaag van activiteit, als traditionele kerst kraampjes als paddenstoelen uit grond schieten. De bruisende displays vermaken je tussen de aankopen. Daarnaast vermaken jongleurs en muzikanten de feestelijke shoppers.