Wat te doen in Bolsward

Ontdek de kleine, maar super gezellige stad Bolsward!

Bolsward is een stad provincie Friesland. Het ligt vlak naast Workum, Harlingen en Franeker, en meer Landinwaarts bij Sneek.

Wat te doen in Bolsward

Bolsward is niet een grote stad in de provincie, maar wel een pareltje van Friesland! Ze zeggen wel dat de Bolsward een stad is om van te houden. Je kunt er heerlijk wandelen en rond dwalen. De vele grachten doorvaren en de vele historische monumenten bewonderen.

Bolsward is de zesde stad op de Elfstedenroute van de Elfstedentocht. Het is dan exact 100 kilometer vanaf de start! Precies op de helft dus. Bolsward kent diverse historische pareltjes.

Bezienswaardigheden in Bolsward

Al wandelend door het prachtige park moet je echt even stil staan bij het stadhuis. Loop je langs De Martinikerk dan zie je één van de belangrijkste Gotische monumenten in Friesland. De Kerk kenmerkt zich met zijn zadeldaktoren en is hiermee tevens het stadsbeeld van Bolsward. De kerk is in de 15e eeuw gebouwd en is een rijksmonument.

11Fountains Bolsward

Bolsward is net als Dokkum, Harlingen, Leeuwarden één van de Elfsteden van de Elfstedentocht en heeft in 2018 een prachtige fontein gekregen. In Bolsward staat ´De Vleermuis´. De Vleermuis is ontstaan als inspiratiebron door de gevel van de afgebrande Broerekerk

De Veermuis kun je vinden op het Broereplein voor de Broerekerk.

Lees meer over de 11Fountains

Dagje uit in Bolsward

Ga je dagje uit in Bolsward dan moet je zeker een rondvaart door de historische stadsgrachten van Bolsward gaan maken. In de zomermaanden is er iedere werkdag een gratis rondvaart om 14.00 uur. Je bekijkt dan in 45 minuten de stad vanuit een geheel ander perspectief en de enthousiaste vrijwilligers vertellen je alles over de rijke geschiedenis van de stad.

Vergeet het lekkere drankje Sonnema Berenburg niet! Sonnema Berenburg is dé Friese kruidenbitter naar het geheime receptuur Van Fedde Sonnema. Het oorspronkelijke recept uit 1860, wordt nog altijd gebruikt! Het kan niet anders dat je een flesje meeneemt huiswaarts!

Ga ook langs de leuke winkeltjes in Bolsward. De gezellige restaurants en terassen nodigen je uit voor een drankje, lunch of diner.

Evenementen in Bolsward

Leuke evenementen, activiteiten zijn er volop in Bolsward . Ook voor de cultuurliefhebbers is Bolsward ´The Placec to Be´! Jaarlijks staat de agenda vol in Bolsward.

Bekijk de agenda van Bolsward.

 

In Bolsward is altijd wat te doen! Veel plezier in Bolsward!