Wat te doen in Beverwijk

Bezoek Beverwijk!

Beverwijk is een stad in de provincie Noord-Holland. Beverwijk ligt vlak naast Heemskerk en behoort in de gemeente Midden Kennemerland.

Wat te doen in Beverwijk

Beverwijk kent iedereen van De Bazaar Beverwijk. De Bazaar is ieder weekend geopend en heeft tal van boetieks, kramen, restaurants en winkels. Bazaar Beverwijk is een uitje op zich en vooral voor winkelliefhebbers ‘The Place to Be’

Lees alles over De Bazaar

Maar Beverwijk heeft natuurlijk veel meer dan alleen De Bazaar. In museum Kennemerland kom je alle te weten over de gemeente en de geschiedenis. Bezoek de Sint-Agathakerk en de Grote Kerk in Beverwijk Deze prachtige kerken zijn prachtige bezienswaardigheden!

In het centrum van de stad tref je naast een leuk aanbod aan winkels ook vooral veel gezelligheid. tijdens een braderie of markt zijn de terrassen ook geopend en kun je genieten van een lekkere lunch of diner.

Natuur en geschiedenis

Beverwijk ademt geschiedenis, deze zie je in het centrum maar ook in de natuur. Al fietsend of wandelend de natuur in van Beverwijk kom je langs diverse forten. De meeste forten behoren tot het Unesco Werelderfgoed. De vele routes nemen je niet alleen mee door Beverwijk maar je zult ook door de gemeenten om Beverwijk heen komen.

Verken Kasteel Assumburg. Ontdek de geschiedenis van Beverwijk door een bezoek te brengen aan Kasteel Assumburg. Dit imposante kasteel dateert uit de 13e eeuw en is omgeven door een prachtig parklandschap. Maak een rondleiding door het kasteel, bewonder de historische architectuur en geniet van de rust en sereniteit van de omgeving.

Wandel in het Wijkeroogpark. Geniet van de natuurlijke schoonheid van het Wijkeroogpark, een groen stadspark in het hart van Beverwijk. Maak een ontspannen wandeling langs de kronkelende paden, bewonder de vijvers en bloementuinen, en geniet van een picknick op het gras. Het park biedt ook speelplekken voor kinderen en ruimte voor sport en recreatie.

Leer meer over de Tweede Wereldoorlog en de Atlantikwall door een bezoek te brengen aan het Bunker Museum in Beverwijk. Ontdek historische bunkers die werden gebruikt als onderdeel van de verdedigingslinie langs de kust, bekijk tentoonstellingen over de oorlogsgeschiedenis en leer meer over het leven tijdens de bezetting.

In het Kennemer Theater kunnen cultureel liefhebbers terecht. Het culturele aanbod is groot in Beverwijk! Voor jong en oud is er een mooie programmering en tevens zijn er exposities in het theater te zien van locale kunstenaars.

Evenementen in Beverwijk

Voor iedere doelgroep is er wel iets te doen in Beverwijk. Zo zijn er Zomeravond concerten in de Grote Kerk of kun je naar de bioscoop gaan voor de nieuwste films! Ook in de avonden is het gezellig in Beverwijk!

Ontdek de culinaire scene van Beverwijk door een bezoek te brengen aan een van de vele restaurants, eetcafés en brasseries in de stad. Proef lokale specialiteiten en internationale gerechten, van verse vis en zeevruchten tot hartige vleesgerechten en vegetarische opties. Sluit je maaltijd af met een lekker dessert of een drankje op een terras.

Ga er op uit in Beverwijk!