Wat te doen in België

wat te doen in belgie

De kaart en vlag van België

Wat te doen in België . Hoewel België kleiner is dan Nederland, of veel andere landen die u kunt bezoeken, is het gevuld met activiteiten, restaurants, en nog veel meer.

België is uitermate geschikt om van alles te doen. De steden liggen dicht bij elkaar. Treinen en bussen zijn een prima manier om te reizen door België.

Of het nu gaat om in Antwerpen één van de grootste collecties van diamanten te zien, of in Gent naar botanische tuinen en kastelen bezoeken. In Brussel is altijd wat te doen. De hoofdstad van België is een fascinerende stad die je moet bezoeken als je in België bent.

Eten en drinken: wat te doen in België

Eten en drinken: wat te doen in België

Eten en drinken, in België kan dat vollop.

Veel mensen bezoeken België voor het lekkere eten. In België, spreekt men Nederlands of Frans, afhankelijk van welk deel van België je wilt bezoeken. Eten en drinken zijn er in alle variaties.

Ook voor het proeven van bier is België is een geweldige plek. Er zijn veel brouwerijen en pubs die u kunt bezoeken tijdens uw verblijf. Chocolade is ook een toeristische attractie voor veel mensen. Er zijn ook veel restaurants, cafés en kleine herbergen waar je verse vis, aardappelgerechten, en nog veel meer kunt nuttigen.

Populaire attracties in België

atomium brussel

Het Atomium in Brussel.

Een van de meest populaire toeristische attracties is onder andere: het Atomium in Brussel. Het Atomium is een levensgroot model van een atoom. Speciaal gebouwd voor de 1958 Science Expo. U kunt rond lopen in het atoom. Het Atomium bevat restaurants en een prachtig uitzicht op Brussel.

Een andere attractie in Brussel is de De Grote Markt. Een plein dat de thuisbasis is van de markten, de mensen en de geschiedenis. Wat te doen in Brussel? Manneken Pis bezoeken hoort daar zeker bij. Het beroemde standbeeld van een plassende kleine jongen, die jaarlijks vele bezoekers naar Brussel trekt.

Deze attracties zijn zeer gemakkelijk te bereiken en zijn over dag open en in de avond. Maak een lijst van attracties die u wilt zien in België, voordat u het land bezoekt. U kunt de lijst later wijzigen als dat nodig is.

Wat te doen in België: interessante architectuur

België heeft ook een heleboel interessante architectuur die teruggaat tot in de middeleeuwen. Kastelen, kleine dorpen en steden met een rijke geschiedenis. Bezoek populaire stadscentra, zalen, en musea die een ode brengen aan kunstenaars en andere Belgische creatievelingen. België is de thuisbasis van vele die hebben bijgedragen aan kunst, muziek en literatuur.

Overnachten in België

Vanuit België maak je makkelijk dagtochten naar Londen en andere steden. Overnachten in België is minder duur dan een verblijf in andere populaire steden in Europa. Zo kun je geld besparen, en heb je de mogelijkheid om meer van Europa te zien.

Mensen die België bezoeken zijn niet op zoek naar sensatie. Ze zijn op zoek naar ontspanning en te genieten van de mensen die ze ontmoeten in kleine steden langs de weg. Als je wilt ontspannen tijdens je vakantie dan is een bezoek aan België zeker de moeite waard.