Hallo augustus

De zomermaand van het jaar! Het is augustus!

Augustus, de boeren hebben het razend druk. Het is namelijk oogstmaand!

Augustus is de achtste maand van het jaar en heeft 31 dagen, als het een beetje mee zit is augustus ook de meest zonnige maand van het jaar, maar in Nederland weet je het maar nooit! Wellicht is het de natste maand van het jaar.

Wat te doen in augustus

Er is van alles te doen in augustus, we zijn graag buiten deze maand en er zijn naast festivals in heel Nederland ook vele jaarmarkten en zomerbraderieën in de provincies. Zit er bij deze tips niet een leuk uitje voor jou tussen? Kijk dan snel bij alle uitjes in Nederland.

Theaterfestival Boulevard

Tijdens Theaterfestival Boulevard staat ‘s-Hertogenbosch 11 dagen in het teken een internationale theaterfestival. Het festival combineert het avontuurlijke van diverse producties op bijzondere locaties in en om de stad, met voorstellingen en concerten op het bruisende festivalplein en producties in de Bossche theaters en concertzalen, oude panden of op het dak.

Lees alles over het Theaterfestival Boulevard

Sneekweek

De Sneekweek is in augustus en dat betekent een week lang een groot feest varen en vieren in Sneek! Het Sneekermeer verandert voor een week in de gezelligste watersportstad van Nederland!

Lees alles over de Sneekweek

Trekkertrek Familiedag

Sinds jaar en dag wordt er in Koudekerk a/d Rijn in Zuid-Holland voor trekker liefhebbend Nederland jaarlijks een Trekkertrek georganiseerd.  Het evenement is na 1992 uitgegroeid tot een groot evenement met entertainment voor het hele gezin!

Het hart van deze feestelijke familiedag ligt bij de trekkertrek wedstrijden waar jaarlijks 180 deelnemers aan meedoen. Tractoren en trucks van de deelnemers worden belast met een sleepwagen en strijden voor de 100 meter in een zo snel mogelijke tijd. Naast deze wedstrijden is er voor jong en oud zeer veel te doen op het attractieterrein: straattheater, muzikanten, acrobatische en motorische acts, outdooractiviteiten, oude ambachten en een kinderdorp met o.a. kindertrekkertrek, schminken, niet-alledaagse springkussens een circus en nog veel meer!

Kortom: De Trekkertrek is een gezellige dag uit voor de hele familie!

Lees alles over de Trekkertrek Familiedag

Boerenrockfestival

Boerenrockfestival in Drouwenermond is het gekste evenement in ’t noord’n! Jaarlijks zijn er meer dan 400 deelnemers en worden er meer dan 25.000 bezoekers verwacht in Drenthe. Naast een groot aantal bands beloofd het ieder jaar een groots spektakel te worden.

Lees alles over het Boerenrockfestival

UITmarkt

Ieder jaar in augustus is er in onze hoofdstad van Nederland Amsterdam de UITmarkt! Op het Museumplein gaan voor meer dan 400.000 bezoekers hun cultureel hart harder kloppen. Voor theater en cultuur liefhebbers is de UITmarkt het begin van het nieuwe seizoen! Het laatste weekeinde van augustus is Amsterdam het podium voor een veelzijdig, kleurrijk en divers cultureel programma.

Lees alles over de UITmarkt

Extra tip voor uw zoektocht naar het perfecte uitje is de website van Uitzinnig! Bekijk per maand wat er zoal te doen is in Nederland.

Dagje weg in augustus

Augustus is een heerlijk maand om lekker lang buiten te zijn. Zoek na een heerlijk dag in de buitenlucht een fijn terras met een lekker glas wijn of verfrissend drankje met een borrelhapje. Geniet op een festival van de heerlijke muziek. Er is van alles te doen in augustus in Nederland.

Eropuit in augustus

Niets zo veranderlijk als het weer. Er veranderd altijd veel in Nederland. Zo kunnen jaarlijkse evenementen en activiteiten ineens niet meer doorgaan. Wat nu? Wat kunnen we dan wel gaan doen? Kijk vooral naar de mogelijkheden. Boek je uitje vooraf, reserveer een tijdslot bij een dierentuin of pretpark. Mag je er niet op uit met een groep? Bekijk een stad of dorp vanaf het water, huur een bootje of huur een E-Bike. Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest. Nederland heeft alles!

Ga eropuit in augustus.