Wat te doen in Alkmaar

Ga een dagje gezellig naar Alkmaar

Alkmaar is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Alkmaar grenst onder andere aan Heerhugowaard en ligt centraal in de provincie, Met Egmond aan Zee en Bergen aan Zee vlakbij is Alkmaar een toeristische gemeente.

Alkmaar ligt in de samenwerkingsregio Kennemerland, en deels in West-Friesland.

Wat te doen in Alkmaar

Alkmaar is verrassend leuk!

Je kunt met de rondvaartboot de omgeving verkennen, een gids die mee vaart verteld je alles over Alkmaar en de geschiedenis. Je kunt ook naar het Stedelijk Museum gaan om alles te weten te komen over Alkmaar en de omgeving.

  • Het Biermuseum
  • Hollands Kaasmuseum
  • Het Beatles Museum
  • Museum In ’t Houten Huis

zijn ook een aantal must see als je in Alkmaar bent.

Bekijk hier een overzicht van musea in Alkmaar

De dorpen rondom Alkmaar moet je zeker gaan ontdekken! De polders, de molens en het landelijke van deze Noord – Hollandse gemeente is een lust voor het oog. Stap op de fiets, ga varen of wandelen.

Molens alkmaar

Je kunt met een stadsgids door het centrum wandelen. De stadsgids kan je alles vertellen over de gebouwen en hofjes van Alkmaar. De verborgen steegjes en plekjes die je zelf niet zult vinden, daar loop je met een stadsgids zeker bij langs! Uiteraard kun je ook zelf op ontdekkingstocht gaan.

In het centrum van Alkmaar kun je volop winkelen. de leukste boetiekjes en winkeltjes vind je hier! Geniet op het terras van de Hollandse streek gerechten, proef huisgemaakte cake en appeltaart en geniet van een cappuccino of een biertje!

Uit eten in Alkmaar

In het centrum van Alkmaar kun je heerlijk uit eten gaan. Op de Turfmarkt kun je kiezen tussen de vele menu’s uit de meest heerlijk gerechten. Hou je van vis of vlees of ben je vegetarisch? in Alkmaar zul je culinair verrast worden!

Kaasmarkt Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is de enige echte! Op het Waagplein vind het evenement plaats voor het het monumentale Waaggebouw. De traditie is al meer dan vier eeuwen oud. Daar waar er vroeger 4 dagen per week een kaasmarkt werd gehouden is er nu iedere vrijdag ochtend van april tot en met september een kaasmarkt en in de maanden juli en augustus zijn er ook avond kaasmarkten met een gezellige markt en braderie.

Meer dan 100.000 bezoekers zien jaarlijks dit prachtige schouwspel waar ook echt nog de kaas wordt verhandeld.

Lees alles over de kaasmarkt in Alkmaar

Kaasmarkt alkmaar

In Alkmaar zijn tal van bezienswaardigheden en gezelligheid! Bezoek Alkmaar en verbaas je!