Wat te doen aan zee

Wat te doen aan zee?

Wat te doen aan zee.Nederland heeft een kustlijn van zo’n 523 kilometer. Ieder jaar trekken duizenden mensen naar de verschillende stranden die ons land rijk is. In het noorden vinden we de Waddeneilanden die de Noordzee van de Waddenzee scheiden.

 

[column]top 10 uitjes[/column]

[column]alle uitjes nederland[/column]

 

Langs de westkust zijn vele kilometers strand te vinden met verschillende badplaatsen. Bekende trekpleisters zijn onder andere Scheveningen, Katwijk, IJmuiden, Kijkduin, Hoek van Holland. En natuurlijk ook Zandvoort, Callantsoog en Wassenaar.

Nederlandse stranden

In Nederland zijn vele stranden te vinden waar het goed toefen is. Dit kan bijvoorbeeld op de verschillende Waddeneilanden in het noorden, maar ook langs de kust van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland.

Ruimte voor een heerlijk wandeling door de duinen of over het strand. Of ga je liever voor de activiteit op het strand en in de zee? Voldoende keuze aan onze Nederlandse kust.

Activiteiten aan zee

Aan de kust zijn vele activiteiten te vinden. Neem bijvoorbeeld de boulevard van Scheveningen, of lekker in de zon uitrusten aan het witste strand van ons land, Callantsoog. Lekker uitwaaien of liever sportief doen?

Voor elk wat wils aan de verschillende stranden en duingebieden.

Wat te doen aan zee: Deltapark Neeltje Jans

Aan de kust van Zeeland vind je Deltapark Neeltje Jans. Hier kun je terug in de tijd om de historie van de deltawerken te bekijken waar Nederland om geroemd word.

Naast de deltawerken vind je hier ook één van de mooiste waterparken van ons land. Of ga je misschien liever zwemmen met haaien bij het zeeaquarium?

Wat te doen aan zee: Scheveningen

Wat te doen aan zee? Een erg populaire trekpleister is Scheveningen, een stadsdeel van Den Haag. Hier kun je heerlijk wandelen over de boulevard waar verscheidene winkels te vinden zijn.

Ook kun je hier terecht voor een heerlijke maaltijd of lekker op een terrasje genieten van een glas wijn. En vergeet dan niet om ook even de pier op te lopen! Of neem een bezoek aan het miniatuur landschap Madurodam.

Wat te doen aan zee: Callantsoog

Zoek je het iets noordelijker dan is een bezoek aan Callantsoog zeker de moeite waard. Deze mooie badplaats is vooral bekend vanwege haar strand, het witste van Nederland.

Ook vind je hier prachtige fietsroutes. En natuurreservaat ‘Het Zwanenwater’ van 600 ha duingebied waar je heerlijk kunt wandelen en vooral genieten van de rust.

Wat te doen aan zee: Lange Jaap

In de kop van Noord-Holland ligt Den Helder. Hier vinden we onder andere Lange Jaap, de langste vuurtoren van Nederland. Langs de dijk kun je een heerlijke wandeling maken.

Of bezoek het unieke complex Willemsoord, een prachtig monumentaal deel van Den Helder (vroeger scheepswerf voor de Koninklijke Marine.