Wat te doen 2e Paasdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes voor 2e Paasdag.

Wat te doen 2e paasdag. 2e paasdag valt natuurlijk, zoals elk jaar, op een maandag. Lekker een vrije dag voor de meeste mensen. Het is een geschikt moment om er eens een dagje op uit te gaan, of waarom maak je er niet gelijk een heel weekendje weg van?

Er worden door heel het land talloze leuke dingen georganiseerd, denk aan paasmarkten, festivals en paasvuren. Ook zijn vele attracties en bezienswaardigheden geopend op 2e paasdag, bekijk hieronder een aantal leuke tips om wat te doen op 2e paasdag.

Velen vieren Pasen door samen met familie en vrienden te genieten van een paasontbijt, brunch of diner. Het is genieten aan de paastafel met traditionele paasgerechten zijn onder meer eieren (gekookt, gebakken of in de vorm van chocolade-eitjes), paasbrood, ham en lamsvlees. 

Naast religieuze vieringen zijn er ook verschillende paasactiviteiten die worden georganiseerd, zoals paasmarkten, paaseieren zoeken, paasvuren en paasconcerten.

Weekendje weg op 2e paasdag

Omdat 2e paasdag altijd op een maandag valt, is het een uitermate geschikt moment om eens een lekker weekendje weg te boeken. Er zijn vele mogelijkheden. Wil je gezellig met het hele gezin op pad of juist romantisch alleen met jouw partner?

Tips voor een uitje met kinderen op 2e paasdag

Waarom ga je er op 2e paasdag niet eens lekker op uit met de kinderen? Er zijn vele leuke mogelijkheden voor een dagje uit met de kids. Enkele tips nodig? Bezoek bijvoorbeeld eens de dierentuin, dat is een leuk uitje voor vrijwel elk kind. Enkele leuke ideeën voor een dagje dierentuin zijn Dolfinarium Harderwijk, Avifauna en de Apenheul.

Wil je lekker thuis blijven met Pasen? Dat kan natuurlijk ook. Haal een heerlijke paasbrunch of paaslunch in huis, versier de tafel met leuke paasaccessoires en haal een paar eierschilder-houders in huis om samen met de kinderen eieren te beschilderen in de mooiste kleuren. Of verstop een aantal (chocolade)paaseitjes in de tuin en stuur de kinderen op zoektocht. Je vindt gegarandeerd maanden later nog eitjes terug in je tuin. Pas op met honden, deze mogen de chocolade niet in hun bek krijgen. Je kunt ook echte eieren of nepeieren verstoppen.

Bekijk de leukste uitjes voor 2e Paasdag met uw kids!

Spectaculair dagje uit op 2e paasdag

Op 2e paasdag zijn veel attractieparken gewoon geopend. Zo ook Avonturenpark Hellendoorn, een spectaculair uitje voor alle kinderen! Dit mooie pretpark in Overijssel heeft meer dan 30 attracties en verschillende leuke shows.

Je vindt er een spetterende wildwaterbaan en spannende achtbanen. Ook attractiepark Walibi Holland is een aanrader. Hier vindt je de spectaculairste attracties van Nederland. Een spannend dagje uit voor elk kind!

 

Er zijn vele mogelijkheden om te gaan doen op 2e paasdag!