Wandeltips in Noord-Holland

Ga er op uit inde provincie Noord-Holland

Wandeltips in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft een groot wandelnetwerk. Ga wandelen langs de kust, door prachtige natuurgebieden of maak een wandeling door de  vele pittoreske dorpjes in de provincie. Wandel in een stad met een gids op ga er alleen op uit. Ervaar de rijke geschiedenis in Noord-Holland. Statistisch gezien heeft de Kop van Noord-Holland de meeste zonuren. Dat past mooi bij de prachtige zandstranden en de glooiende duinen die hier te vinden zijn.

Wandel in Zandvoort of in Egmond aan Zee en geniet van een zonsondergang!

Wandelen in Haarlem

Haarlem is een uitstekende stad te bezoeken. De stad gaat zeker 10 eeuwen terug in de tijd, onder andere hierdoor is Haarlem ook een echte monumentenstad met diverse musea en prachtige gebouwen.

Wil je niks missen van de hoofdstad? Boek dan een stadsgids die alle ins en outs weet van de stad. De VVV-stadsgids vertellen met veel passie over de historische achtergrond en de architectuur daar achter. Iedere week staan de gidsen voor je klaar om de stad te ontdekken. Ook de Haarlemse hofjes route is een aanrader!

Bekijk de stadsroute hier

Vissersdorp Volendam

Het authentieke vissersdorpje Volendam doet niet onder voor de grote steden die dicht bij liggen zoals Amsterdam. Het dorp dankt zijn karakter aan het typische klederdracht waar je al vele BN’ers mee op de foto hebt zien gaan. Wandel de Palingroute, het is een vrij lange wandeling van ongeveer 15 kilometer. De wandeling gaat van Volendam tot Monnickendam langs sfeervolle zeegebieden en prachtige landschappen. En er is natuurlijk ook tijd om een pauze te nemen en te genieten van een heerlijke gerookte paling!

Lees hier alles over Palingroute in Volendam

Wandelen door de hoogste duinen van Nederland

De hoogste duinen van Nederland, deze route heeft een behoorlijke afstand van 14.7 kilometer. Maar dat is niet het enige, de route heeft namelijk een hoogte verschil van 110 meter en gaat op en over de hoogste duinen van Nederland. Een goede conditie en wat beenkracht kun je dus goed gebruiken tijdens deze route. De route loopt variërend langs het strand, door de duinen en je krijgt echt het gevoel dat je in een ander land aan het wandelen bent.

Bekijk hier de wandelroute van de Schoorlse Duinen

Wandelen door Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland is daarmee een prachtige stad waar genoeg te beleven en te bewandelen. Er zijn in de hele omgeving van Amsterdam heel wat mooie natuurgebieden te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van SpaarnwoudeDe route van Spaarnwoude is goed bereikbaar met de auto, maar ook kun je er komen met het OV.

Daarnaast zijn er nog veel meer routes in de omgeving, onder andere zeven verschillende routes door het Amsterdamse bos.

Bekijk hier alle routes in de omgeving van Amsterdam

Wandelen in de provincie

Twijfel je nog een beetje waar je nou precies wilt wandelen? Vele website zoals de ANWB kun je complete overzichten vinden met de mooiste wandelroutes van Noord-Nederland.

Wandel je graag door de stad, langs zee en de duinen of toch liever een stukje geschiedenis opduiken? De provincie heeft het allemaal te bieden dus ontdek het snel!

Bekijk hier het complete overzicht van de ANWB

Ga er lekker op uit in Noord-Holland!