Venetië aan de oevers van Fort Lauderdale

Venetië aan de oevers van Fort Lauderdale – Fort Lauderdale Reisinformatie. Drieëntwintig mijl ten noorden van Miami aan de subtropische Atlantische kust ligt Fort Lauderdale.

Een geraffineerde badplaats en tevens zeil en cruise hoofdstad van de wereld. Er zijn tal van mogelijkheden voor een vlucht naar Fort Lauderdale. Met drie grote luchthavens in het gebied: Fort Lauderdale-Hollywood International, Miami en Palm Beach International.

Fort Lauderdale Reisinformatie

Fort Lauderdale staat bekend als het ‘Venetië van Amerika”. Door het ingewikkelde netwerk van kanalen en met de diepste haven van Florida, Port Everglades. Die maken de stad een belangrijke hub voor de scheepvaart. De grachten bieden mogelijkheden voor sightseeing, via veel water taxi’s en aquatische rondleidingen door de stad.

Vanaf zee kunt u een glimp opvangen van Florida’s mooiste villa’s aan het water, die de kustlijn vormen. Fort Lauderdale, met de nabijheid van de Bahama’s en het Caribisch gebied, is uitermate geschikt om tropische cruises te starten vanuit Port Everglades.

Fort Lauderdale’s Fine en Funky Enclaves

Reizen naar Fort Lauderdale is divers en eclectische door de verschillende wijken van de stad, elk met een eigen persoonlijkheid en karakter. The Strip, of Fort Lauderdale Beach, werd op de kaart gezet als een Spring Break mekka in de jaren 1970 en ’80. Dit als gevolg van de film “Where the Boys are”.

Elbo Room, de beroemde “springbreak bar” die werd gekenmerkt in de film, staat nog steeds vandaag de dag op de hoek van Las Olas Blvd. en A1A. Dat kruispunt is misschien niet zo populair meer, maar de zeebries en het strijkorkest van levendige bars en restaurants trekt nog steeds “springbreakers” en ook lokale strandgangers.

Geniet van een avond in het Broward Centrum

Las Olas Blvd Downtown

Las Olas Blvd Downtown

Verderop in Las Olas Blvd. in Downtown, is het uitgaanscentrum opnieuw opgeleefd. Het trekt wederom vele bezoekers van de lokale bevolking en toeristen. Geniet van een avond in het Broward Centrum voor uitvoerende kunsten en dan dwalen door de vele nieuwe restaurants en winkels langs de boulevard.

Dit gebied is ook de thuisbasis van de musea in Fort Lauderdale, waaronder het Museum van Kunst en het Museum of Discovery and Science evenals enkele historische tentoonstellingen over de Native American en Europese kolonisten geschiedenis van Fort Lauderdale.

Naar het noorden, Wilton Manors is een zeer populaire homo-en lesbische gemeenschap in Fort Lauderdale. Vol met levendige bars, nachtclubs en all-inclusive resorts. Ongeacht wat je geaardheid mag zijn, deze plek is zeker een bezoek waard.

Get in and Get Out

Reizen naar Fort Lauderdale. Ervaar alles wat het zuidoosten van Florida’s kust te bieden heeft. De stad ligt dicht bij Miami South Beach resorts, clubs en restaurants en op slechts een korte rit naar het uitgestrekte biodiversiteit van de Everglades, Florida.

Bovendien, met het boeken van een vlucht naar Fort Lauderdale, zit je direct veel dichter bij een luxe Bahamas of Florida Keys vakantie. Trakteer uzelf op een tropisch uitje hier in Amerika.

Wil je met weten over Florida? Kijk dan op wat te doen in Florida.