Vakanties

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste vakanties!

Vakanties, daarvan zijn er in Nederland vele. De langste vakantie is natuurlijk de zomervakantie. Deze vakantie vindt elk jaar plaats in juli en augustus, basisscholen en het voortgezet onderwijs geven vaak zes weken vrij.

Daarnaast zijn er nog veel meer vakanties, waaronder de voorjaarsvakantie, herfstvakantie en natuurlijk de kerstvakantie.

Wat is er te doen in vakanties

Vrijwel alle schoolgaande kinderen en studenten zijn dan vrij. Een ideaal moment dus om eens een dagje uit te gaan, of misschien zelfs een heel weekendje weg te organiseren. In elke vakantie zijn allerlei leuke uitjes te vinden, bekijk hieronder enkele voorbeelden van wat er mogelijk is.

De leukste uitjes tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is natuurlijk de langste vakantie en dus is er de meeste tijd voor een dagje uit of misschien een lange vakantie. Veel mensen reizen in deze vakantie af naar verre oorden zoals Spanje en Zweden, maar ook in Nederland is genoeg te doen! Wat dacht u bijvoorbeeld van een dagje naar een attractiepark met de kids? Walibi Holland is de droom van ieder kind, met vele spectaculaire attracties.

Jong en oud beleven hier de dag van hun leven met de verschillende achtbanen, de grote zweefmolen en bijvoorbeeld de Space Shot. Voor de kleintjes zijn de theekopjes en de rondrit met oldtimerautootjes altijd een groot succes. Een ander leuk uitje voor de zomervakantie is een bezoekje aan een dierentuin.

Vrijwel elke grote stad heeft wel een dierentuin met allerhande exotische en minder exotische diersoorten. In het noorden van het land bent u bijvoorbeeld bij Dierenpark Emmen aan het juiste adres. U vindt er dieren zoals giraffes, apen, emoes en olifanten. Dit dierenpark wordt weleens de mooiste van Nederland genoemd, uw bezoekje dus zeker waard!

Dagje weg in de kerstvakantie

De kerstvakantie is ook altijd een populaire vakantie, ook omdat veel bedrijven dan hun deuren sluiten en daarom veel mensen een weekje vrij hebben. Naast de standaard familiebezoekjes tijdens kerst zijn er nog genoeg mogelijkheden om lekker een dagje uit te gaan. Waar heeft u zin in? Romantisch met z’n tweetjes weg? Of juist met het hele gezin een dag op pad?

Tijdens de kerstvakantie wordt er altijd van alles georganiseerd in vrijwel elke provincie, van Drenthe tot Noord-Brabant. Boek bijvoorbeeld een hotel in een mooie stad als Maastricht. Maastricht wordt tijdens de kerstperiode namelijk omgetoverd tot ‘Magisch Maastricht’. Een maand lang vindt u dan op het Vrijthof een reuzenrad, een leuke kerstmarkt en zelfs een ijsbaan.

Daarnaast worden er talloze gezellige en winterse activiteiten georganiseerd. Een echte aanrader voor de kerstvakantie!

Herfstvakantie

De herfstvakantie is een schoolvakantie van één week. In Nederland valt deze vakantie altijd in oktober. De herfstvakantie in Nederland wordt verspreid daardoor hebben niet alle kinderen in Nederland tegelijk vakantie.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie ook wel krokusvakantie of carnavalsvakantie genoemd is een (school)vakantie van een week. De voorjaarsvakantie is meestal in februari. Tijdens deze vakantie gaan veel Nederlanders ook op wintersport. In het zuiden van Nederland gaan velen carnaval vieren daardoor valt de voorjaarsvakantie voor het zuiden vaak in de week waar er ook carnaval gevierd kan worden. In de andere delen van Nederland is er vaak week eerder of later voorjaarsvakantie.

Daarnaast zijn er ook altijd in het hele jaar wat ‘losse’ weekjes wat ook wel minivakantie wordt genoemd! Lees bij onze TIPS nog meer uitjes die u kunt doen tijdens de vakantie.