Zeehondencrèche Lenie 't Hart

Zeehondencentrum Pieterburen

Bezoek het Zeehondencentrum Pieterburen, het is leerzaam en voor jong en oud erg leuk!

Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Telefoon: 0595-526526

Zeehondencentrum Pieterburen is het bekendste zeehondenziekenhuis van Nederland! Al sinds 1971 vangt Lenie ’t Hart hier zieke en gewonde zeehonden op. Vervuiling, visnetten, ziektes…er kan een zeehond van alles overkomen. Via het Eerste Hulp Bij Zeehonden-netwerk worden er elk jaar zo’n tweehonderd dieren opgevangen in het centrum.

Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is een ziekenhuis voor zeehonden dat iedereen kan komen bezoeken. Je krijgt toegang tot het bezoekerscentrum na het kopen van een kaartje, dan mag je op gepaste afstand mee kijken naar de zeehonden in de drie fasen van opvang. De zeehonden zijn in diverse ruimtes als ze aankomen in het ziekenhuis. Van de warme ruimtes in de eerste fase waar ze eerst komen,  tot de grote baden in de laatste fase. Je kunt er alles bekijken.

Tevens is er een interactieve tentoonstelling in het bezoekerscentrum. Zeehondencentrum Pieterburen is een leuk uitje voor jong en oud! Er zijn ook tijdens weekenden en vakanties speciale activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Een bezoek aan het zeehondencentrum is ook een leerzaam uitje.

Je kunt in het zeehondencentrum ook een zeehond adopteren! Geef hem of haar een naam, en wees erbij als je adoptiezeehond gezond en wel wordt losgelaten in zee…

Bezoek het hele jaar door zeehondencentrum Pieterburen!

Adres Zeehondencentrum Pieterburen

Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen
Telefoon: 0595-526526

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs