Waterliniemuseum

Waterliniemuseum

Achterdijk 12
3981 HB Bunnik

Telefoon: 030-6565285

In het Waterliniemuseum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie

Waterliniemuseum

Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, neemt een boerin je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794. Ingenieur Kraijenhoff legt uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst en een werkman laat je zelf ervaren onder welke zware omstandigheden hij in 1880 zijn werk moest doen.

Middenin dit bijzondere museumgebouw vind je een 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als deze onder water wordt gezet, kun je zelf ervaren hoe de linie werkt. En mocht je er nog geen genoeg van hebben dan kun je binnenin het museum met een virtual reality-bril op over de waterlinie vliegen en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Na een bezoek aan het Waterliniemuseum hebben de waterlinies geen geheimen meer voor je!

Adres Waterliniemuseum

Achterdijk 12
3981 HB Bunnik
Telefoon: 030-6565285

Bezoek de website

Foto: Waterliniemuseum

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs