Wandelen en fietsen in het Drentse landschap

Wandelen en fietsen in het Drentse landschap

Kloosterstraat 5
9401 KD Assen

In heel Drenthe kunt u volop wandelen en fietsen.

Stichting Het Drentse Landschap

Stichting Het Drentse Landschap heeft meer dan 100 wandel- en fietsroutes, zodat u kunt genieten van de natuur in Drenthe! In Drenthe zijn er korte en lange wandelroutes. Wilt u even een frisse neus halen in uw eigen omgeving? Wilt u onbekende plekjes ontdekken of lange afstanden wandelen? Daarnaast brengen de fietsroutes u langs de prachtige natuur en de bezienswaardigheden.

Trek er op uit met de fiets en ontdek hoe mooi en veelzijdig het Drentse landschap is! Laat u leiden door natuur en langs cultureel erfgoed. Klik hier voor een overzicht van onze fietsroutes.

Lange of Korte tochten

Het Drentse Landschap heeft een grote keuze aan korte en lange tochten die u kunt maken. Zo zijn er ook al jaren Knapzakroutes. Deze Knapzakroutes zijn een begrip binnen en buiten Drenthe. Meer dan 60 Knapzakroutes gaan niet over de bekende paden, maar laten je juist de meest bijzondere plekjes in Drenthe zien. Gemiddeld zijn de Knapzakroutes zo’n vijftien kilometer lang.

Wandelen met uw smartphone

Wilt u wandelen en fietsen met uw smartphone? Dat kan! Het Drentse Landschap stelt via de website www.eindjeomindrenthe.nl haar mooiste wandelroutes gratis beschikbaar voor uw smartphone of tablet.

Als u 4G op uw smartphone heeft, dan kunt u gebruikmaken van de online versie met GPS-functie. Zo weet u precies waar u loopt, maar kunt u ook gebruik maken van een audiotour en YouTubefilmpjes.

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.