Vechtdal Staatsbosbeheer

Vechtdal activiteiten Staatsbosbeheer

In het Overijsselse Vechtdal heeft Staatsbosbeheer diverse activiteiten uitgestippeld voor jong en oud.

Bergsteeg
7731 PP Ommen

Telefoon: 030 69 26 111
E-mail: [email protected]

In het Overijsselse Vechtdal heeft Staatsbosbeheer diverse activiteiten uitgestippeld voor jong en oud.

Vechtdal in Overijssel

Staatsbosbeheer wil de mensen, jong en oud, voor de sportieve mens of de rustzoeker, de natuur laten beleven. Zo ook in het Overijsselse Vechtdal. In het Vechtdal wil je maar één ding en dat is: op pad. Wandel door al die mooie landschappen, langs die prachtige rivieren, lieflijke heidevelden en gastvrije dorpsbewoners.

Je kunt op pad gaan met een boswachter en – als de avond valt – de mist als een sluierdeken over het landschap zien vallen. Of bewandel de Besthmenerberg wandelroute langs gevarieerd bos, heideveld, heuvels, het gehucht Besthmen en een uitkijktoren met prachtig uitzicht. Ben je niet bang om vies te worden? Loop dan het natuureducatieve blotevoetenpad in de Koppeltuin.

Voor families met of zonder kinderen kun je ook terecht bij recreatiecentra, waaronder Recreatiecentrum Rheezerbelten en Recreatiecentrum Sahara. Een grote zandverstuiving waar kinderen kunnen spelen in het zand en je met een picknickmand heerlijk kunt lunchen of borrelen. Ook is er een speciale speurtocht uitgezet in het Vechtdal met uitdagende spellen, een kennisquiz, schatkisten en de natuur als speelveld.

Wil je je handen uit de mouwen steken? Help dan mee aan het onderhoud van het Vechtdal. Neem contact op met boswachter Nico Arkes via 06-21518545.

Contact Staatsbosbeheer

Bezoek voor meer informatie over de activiteiten in het Vechtdal de website van Staatsbosbeheer.

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland