thermenmuseum

Thermenmuseum

Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen

Telefoon: 045-5605100

Het Thermenmuseum is een oudheidkundig museum in het centrum van de Nederlands-Limburgse stad Heerlen. Het museum is geopend in 1977 en is gebouwd rond de opgraving van een Romeins badhuis, Het Thermenmuseum is het grootste en best bewaarde antieke gebouw in Nederland. Het museum biedt onder meer een vaste expositie met een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd en allerlei wisselende exposities.

Thermenmuseum

Dit Romeins archeologisch museum vertelt het verhaal van Romeins Heerlen en Romeins Zuid-Limburg. De gevarieerde collectie bestaat uit Romeinse voorwerpen uit en rondom Coriovallum: de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw in Nederland. Dit badhuis met 500 meter Romeins muurwerk en 2500 m2 vloeroppervlakte is zeer goed bewaard gebleven. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en in je eigen geschiedenis te duiken.

Adres Thermenmuseum

Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen
Telefoon: 045-5605100

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs