Theaterspektakel Hanna van Hendrik

Theaterspektakel Hanna van Hendrik is een groots theaterspektakel op locatie. Uitgevoerd door acht acteurs, dertig figuranten, een vijfkoppige live band (Her Majesty) een zangkoor, tien ballerina’s, vier motorcrossers en zeven koeien!

Over Hanna van Hendrik

Wat als alles anders wordt? Wat als alles waarin je gelooft wordt opgeschud? En wat als op een dag verleden, heden en toekomst samenkomen en de wereld, jouw wereld, verandert? Ben je dan nog wie je was?

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen deelgenoot van het leven van boerin Hanna en haar familie. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig. overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in ’71 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Door de dreigende verkoop van de boerderij komt het verleden van Hanna tot leven. We zijn getuige op haar bruiloft met de Limburgse vreemdeling Hendrik. We schuiven aan in de boerderij waar de kinderen worden geboren en nieuwe landbouwmachines worden gekocht. We staan op het erf waar haar zoon met zijn crossmotor scheurt en haar dochter zich afzet tegen de kleinheid van het bestaan en droomt van de grote wereld.

We zitten vooraan als Hanna wordt benoemd tot woordvoerster voor de protesterende boeren. We zijn aanwezig bij de protesten waar alles uit de hand loopt. We delen Hanna’s verdriet als haar grote liefde Hendrik verongelukt. En we staan naast haar als uiteindelijk wordt besloten wat er met de boerderij en de koeien gaat gebeuren.

Kan Hanna haar nieuwe toekomst omarmen of houdt ze vast aan haar verleden?

Kaarten Hanna van Hendrik

Hanna van Hendrik is intieme en grootse muzikale theaterbelevenis op het voormalig vliegveld in Twenthe. In drie aktes gaat het publiek met Hanna op reis door haar leven en ‘verhuist’ met haar mee van haar bruiloft naar de boerderij en haar erf.

Koop snel uw kaartjes en beleef het Theaterspektakel Hanna van Hendrik

Locatie Theaterspektakel Hanna van Hendrik

Vliegveld Twenthe
Vliegveldweg 345
7524 PT Enschede

De kaartprijs is inclusief een maaltijd, die bestaat uit een assortiment van (streek-)gerechten. Daarom is het terrein 1,5 uur voor aanvang van de voorstelling open.
Kom en geniet van een avondvullend spektakel met eten en drinken.

Bezoek de website en lees alles over de voorstelling

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………….