TextielMuseum

TextielMuseum

Bezoek het TextielMuseum

Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg

Telefoon: 013-5367475

Het TextielMuseum, dat in 2017 museum van het jaar was, bewijst dat textiel ook kunst kan zijn.

TextielMuseum

De inspirerende exposities waarin kunst, design, erfgoed en ambacht samenkomen worden extra speciaal door de locatie. Het museum is gevestigd in de oude textielfabriek (inmiddels een rijksmonument) van de firma C. Mommers & Co., ooit een van de grootste werkgevers van Tilburg. Helemaal tof is het innovatieve TextielLab, een open atelier waar je kunstenaars en ontwerpers live in actie kunt zien – inspiratie verzekerd. Even bijkomen kan in het TextielCafé en in de TextielShop koopt u uniek design van opkomende én gevestigde ontwerpers als Viktor & Rolf, Studio Job, Pieke Bergmans… laat je verwonderen door textiel in het TextielMuseum in Tilburg!

Permanente tentoonstelling in TextielMuseum

Een van de hoogtepunten van het TextielMuseum is de tentoonstelling ‘De Wollendekenfabriek 1900-1940’. Er is een levendige sfeer nagebootst van een textielfabriek, zoals die in de periode van 1900 tot 1940 bestond. Hier kun je zelf ervaren hoe van ruwe wol een deken wordt gemaakt. Net als vroeger worden de machines aangedreven door een stoommachine. Bekijk de demonstratie van de machines, hoor het stampende en aanhoudende geluid en ruik de geur van wol en olie die zich verspreid door de ruimte. Het lijkt alsof de fabriek nog volop in bedrijf is en dat de arbeiders even weg zijn om te schaften.

Adres TextielMuseum

Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
Telefoon: 013-5367475

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland