Streekhistorisch Centrum

Streekhistorisch Centrum

Het Streekhistorisch Centrum is een museum met uitgebreid archief dat zich richt op de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde. In de tentoonstelling wordt deze geschiedenis in beeld gebracht, in het documentatiecentrum kunt u zelf nog dieper graven naar het verleden.

Huize ter Marse

Het museum is sinds 1975 gevestigd in de stijlvolle villa Huize ter Marse, naast de Watertoren van Stadskanaal. Het werd in 1884 voor de hereboer- en vervenersfamilie Maarsingh gebouwd.

Winkeltje Streekhistorisch Centrum

Vast onderdeel van de tentoonstelling is het Winkeltje bij de Sluis, waar ouderwetse kruidenierswaren in de originele verpakking te zien zijn; snoepgoed uit grootmoeders tijd is er nog steeds te koop.

Archief en bibliotheek Streekhistorisch Centrum

Het documentatiecentrum bevat ruim 25.000 foto’s, 15.000 documenten, boeken, krantenknipsels, dia’s en video’s, die samen de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde, maar ook van de Drentse veendorpen vertellen. Daarnaast bewaren ze voorwerpen die te maken hebben met de streek: oude gereedschappen, huishoudelijke voorwerpen, attributen uit de scheepvaart, enzovoort.

Adres Streekhistorisch Centrum

Ceresstraat 2, 9502 EA Stadskanaal
Telefoon: 0599-612649

Bezoek de website

Meer uitjes