STRAAT, het museum voor street art en graffiti

Altijd al meer willen weten over graffiti en street art? Dan m et je een keer naar STRAAT!

NDSM-Plein 1
1033 WC Amsterdam

Telefoon: 020 370 9630
E-mail: [email protected]

Altijd al meer willen weten over graffiti en street art? Dan móet je een keer naar STRAAT!

STRAAT museum

Dit museum maakt deze spannende kunstvorm voor het hele gezin toegankelijk, in een bijzondere locatie op de bruisende NDSM-werf in Amsterdam Noord. In een enorme oude scheepsloods in worden ruim 150 werken van meer dan 130 verschillende kunstenaars tentoongesteld. Hier vind je grote namen uit binnen- en buitenland, en ook de nodige aanstormende talenten.

Bijna alle kunstwerken in STRAAT zijn in en speciaal voor dit museum gemaakt, en de meeste van deze indrukwekkende visuele ervaringen zijn net zo groot als muurschilderingen buiten. Als museum biedt STRAAT de toegevoegde waarde van context en informatie. Dit is de ideale kans om de verhalen achter de werken te ontdekken, verhalen die op straat vaak verborgen blijven.

Niet alleen voor volwassenen kunstliefhebbers valt er in STRAAT een hoop te beleven. Dankzij de kinderspeurtocht voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud geniet de hele familie van dit museumbezoek. Deze speurtocht is gratis af te halen bij de receptie en is bovendien een mooi souvenir (in de vorm van een poster) om mee naar huis te nemen. Ook organiseert STRAAT workshops graffiti en street art en zijn er ‘s weekends leuke rondleidingen te volgen. Bijkomen doe je in het STRAAT Café, dat prachtig uitzicht biedt op de tentoonstelling!

Tijdens de Tiqets Remarkable Venue Awards is STRAAT uitgeroepen tot Beste Museum Nederland 2021. Ontdek nu zelf waarom!

Contact STRAAT

NDSM-Plein 1
1033 WC Amsterdam
Telefoon: 020 370 9630
E-mail: [email protected]

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs