Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Daalhemerweg 31
6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Telefoon: 043-601 24 91

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond in de Steenkolenmijn Valkenburg.

Steenkolenmijn Valkenburg

Zodra u binnen komt bij de Steenkolenmijn begint u met een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig in een bijzondere ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Na de film leidt een van de mijngidsen u rond. Alle machines en apparaten komen uit de steenkolenmijnen en zijn daar echt gebruikt.

De mijngidsen hebben allen zeer ruime ondergrondse ervaring of veel kennis daarover en doen iedere rondleiding met veel passie en enthousiasme. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor en anekdotes, de sfeer van toen herleeft! Deze beleving wordt versterkt met mooie demonstraties van de mijnbouw-machines.

Fossielen uit de oertijd

Blijft u nog even in de sfeer van het verleden, maak na de rondleiding gratis een beozek aan het Krijt- en Carboonfossielen-museum. Hier ziet u onder andere de grootste onderkaak van een Mosasaurus (Maashagedis), die ooit is opgegraven. In het museum hangt ook een unieke collectie afbeeldingen van alle bekende dinosaurussen.

De Steenkolenmijn is het Ondergrondse dagje uit in Zuidlimburg

In de Steenkolenmijn zijn ze het hele jaar 7 dagen per week open en zijn er alle dagen rondleidingen!

Adres Steenkolenmijn Valkenburg

Daalhemerweg 31
6301 BJ Valkenburg aan de Geul (L)
Telefoon: 043-601 24 91

Bezoek de website

Foto: Wikipedia

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs