SCHUNCK* Museum

SCHUNCK* Museum

SCHUNCK* Museum is meer dan alleen een museum

Bongerd 18
6411 JM Heerlen

Telefoon: 045-5772200

SCHUNCK* Museum is gevestigd in het Glaspaleis.

SCHUNCK* Museum

Wat tussen 1935 en 1960 een hypermodern textielwarenhuis was, is nu een veelzijdig cultuurwarenhuis, een icoon van de stad. Alles komt hier samen: muziek- en dansschool, bibliotheek, centrum voor architectuur, filmhuis, horeca en museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Het museum biedt een rijk aanbod van tentoonstellingen, lezingen, debatten en bijzondere projecten. Dit doen wij vanuit drie krachtbronnen: moderne en hedendaagse beeldende kunst, architectuur en de SCHUNCK* Collectie moderne en hedendaagse kunst. Het resultaat is een gevarieerd en gedurfd programma voor beleving en inspiratie; een plek voor innovatie, experiment en beeldvorming. Onze inhoudelijke focus is gericht op stedelijke beleving. Deze wortelt in de architectuur en kunst van de 21ste eeuw, én in culturele erfenis die bepalend is voor de bouw en het behoud van het Glaspaleis: het modernisme en avant-garde tijdens de hoogtijdagen van de Nederlandse mijnbouw. De SCHUNCK* Collectie, voorheen gemeentelijke collectie Stadsgalerij Heerlen, neemt hierbij een centrale plaats in.

De uitkomst van 70 jaar ononderbroken verzamelen biedt een spiegel van onze culturele erfenis, binnen én buiten de mijnstreek, die wij met jullie willen delen. Bekijk voor de actuele tentoonstellingen onze online

Adres SCHUNCK* Museum

Bongerd 18
6411 JM Heerlen
Telefoon: 045-5772200

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs