Scheepstrakabinet roden

Scheepstra Kabinet

Schoolstraat 1
9301 KB Roden

Telefoon: 050-5019774

De openbare lagere school aan de Schoolstraat in Roden werd in 1894 geopend en dient het Scheepstra Kabinet nu als museum zijn er diverse exposities en komt u er alles te weten over Ot en Sien.

Scheepstra Kabinet

Onder het motto ‘Niet het vele is goed, maar het goede is veel’ maakt u in het Scheepstra Kabinet kennis met Scheepstra als schrijver, onderwijzer en zijn werk. U vindt hier zijn boekjes; de bekendste wandplaten; de leesplankjes alsmede brieven aan Jan Ligthart. Ook Cornelis Jetses en Wiebe Kornelis Walstra worden niet vergeten. U maakt verder kennis met zijn familie en dus met Roden, het dorp van Ot en Sien.

Het kabinet is gevestigd in de Oude Scheepstraschool. De school kent 4 lokalen en het kabinet bevindt zich gelijk rechts voorin. Het kabinet is ingericht als een klaslokaal uit de dertiger jaren. U vindt hier de oude schoolplaten, de bankjes, het prachtige schoolbord, een lessenaar en uiteraard de bekende leesplank. Het is echter een interactief gebeuren. Mensen belanden via het leesplankje op de I-pad. En van een oud schoolbord naar een digitaal bord, zoals dat tegenwoordig gebruikt wordt op basisscholen.

Er is hier niet alleen van alles te zien, er is ook genoeg te doen. Kinderen kunnen zelf uitproberen hoe het leren en lezen van toen ging. Of hoe je schreef met die mooie letters. Luisteren naar de verhalen van vroeger kan natuurlijk ook. Het museum is daarmee, zowel voor jong als oud, zeker de moeite van het bezoeken waard.

Laat het kostelijkst van al
U niet roekeloos ontslippen
Dat is de tijd die snel gaat glippen
Zonder dat hij keeren zal.

Adres Scheepstra Kabinet

Schoolstraat 1
9301 KB Roden
Telefoon: 050-5019774

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland