Meteorologie

Rondleidingen bij het KNMI

Meteorologie of weerkunde is de studie van het weer; de condities van de atmosfeer die in ons dagelijks leven een belangrijke rol spelen. Zij houdt zich vooral bezig met het actuele weer, het historische weer en de weersverwachtingen, zowel algemene als meer specifieke voor bijvoorbeeld landbouw, luchtvaart en watersport. De nauw verwante klimatologie bestudeert het klimaat. Voor deze belangstelling organiseert het KNMI een rondleiding door het gebouw om meer te weten te komen over meteorologie

Een Rondleiding

De rondleidingen zijn bedoeld voor groepen belangstellenden in de KNMI-vakgebieden: meteorologie, klimatologie en seismologie. Ze worden verzorgd door voormalig medewerkers. De bezoeker krijgt een presentatie over het instituut met uitleg over zijn geschiedenis, de totstandkoming van de weersverwachting en het werk van de seismoloog. In het historisch kabinet wordt de verzameling van zowel oude als nieuwe instrumenten getoond, en wanneer het weer het toelaat, wordt op het meetterrein uitleg gegeven over waarneemapparatuur.

De minimumleeftijd is 16 jaar. In het voor- en najaar organiseert het KNMI twee rondleidingen waarin individuele aanvragen en zeer kleine groepen worden samengevoegd.

Let op! Je moet je van tevoren aanmelden via een mail adres. meer info op de website

Adres Het Spoorwegmuseum

Utrechtseweg 297,
3731 GA De Bilt

Bezoek de website

 

Meer uitjes