Paleis het loo

Paleis Het Loo

Een rijk en royaal verleden dat terug te zien op Paleis Het Loo.

Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op Paleis Het Loo.

Paleis Het Loo

Het was een echt ‘buiten’ en werd gebruikt als jacht- en vakantieverblijf. De Oranjes ontvingen er hun gasten voor vertier en zaken. Daarom werd er ook veel aandacht besteed aan de tuinen en stallen. De paarden hadden een vorstelijk onderkomen in de stallen, vlakbij de Koetshuizen met de rijtuigen, auto’s en sledes. In de paleistuinen werd geflaneerd en de exotische bloemen en planten bewonderd. Een rijk en royaal verleden dat terug te zien op Paleis Het Loo.

De tuinen van Paleis Het Loo veranderden nogal eens van vorm. In de Franse tijd woonde Lodewijk Napoleon op Het Loo. Hij liet de tuinen bedekken met een grote laag zand en maakte er een Engels landschapspark van. Later zijn de tuinen weer teruggebracht in de stijl van de barokke Hollandse tuin naar het originele ontwerp uit de tijd van Koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart II, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. Historische maar ook eigentijdse bloemen geven elk seizoen sfeer aan de paleistuinen.

De tuinen van Paleis Het Loo mogen zich rekenen tot de mooiste van Europa!

Hoort u graag leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes? Dan is een rondleiding in de tuinen door een ervaren gids een aanrader

Met kinderen naar Paleis Het Loo

Voor kinderen is Paleis Het Loo een origineel dagje speuren en spelen. In het Kinder-atelier komen ze van alles te weten over het werk van de koetsier, chauffeur, tuinvrouw en architect. En het leuke is: ze kunnen zelf meehelpen. En er is meer: van een speurtocht en kleurplaten tot een waar Speelpaleis!

Adres Paleis Het Loo

Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs