Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Kom op ontdekkingsreis door het verleden!

Wil je oude tijden herbeleven en weer even plaatsnemen in de schoolbanken van vroeger? Of langs de oude, vertrouwde groenteboer? Het kan in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. Je maakt hier een ontdekkingsreis door het verleden, ook wel “een feest van herkenning” genoemd.

Zo beleef je dat

Het museum bestaat uit maar liefst 160 verschillende oude ambachten en beroepen, allemaal te bekijken in aparte winkeltjes. Deze winkeltjes vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. Er zijn dagelijks meerdere ambachten in werking, zoals bijvoorbeeld de drukkerij, klokken restauratie, nettenboeten, glas-in-lood en mandenvlechten. Van de mensen die er dan werken hoor je de echte verhalen van dit ambacht. In het museum staat niets achter glas, je stapt dus letterlijk even terug in de tijd!

Speelgoedmuseum

Sluit jou bezoek aan het museum af op de 1e verdieping, het speelgoedmuseum, waar veel antiek speelgoed van vroeger te bekijken valt. En er is een leuke speelruimte aanwezig.
Oud Hollandse spelletjes
Ken je ze nog van vroeger, de Oud Hollandse spelletjes: steltlopen, hoefijzerwerpen, spijkerbroek hangen en zaklopen? Op ons Oud Hollands Spellen Plein komen ze allemaal voorbij. Zeker de moeite waard!

Leuk én leerzaam

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum laat je oude tijden herbeleven op een leuke en leerzame manier. Het is ook erg leuk voor de (klein)kinderen, die hier ook een speurtocht door het verleden kunnen maken. Reizen jullie mee? Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang!

Adres Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Rijksweg 87
3784 LV Terschuur
Telefoon: 0342 – 46 20 60

Bezoek de website                             Koop je dagtickets

……………………………………………………………………………………………………………………….