Openlucht Museum Ellert en Brammert

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Wie het verhaal van vader en zoon Ellert en Brammert niet kent moet maar eens een bezoekje brengen aan het openluchtmuseum Ellert en Brammert. Hier ga je voor een paar uur een paar eeuwen terug in de tijd. In het museum vindt u bijvoorbeeld plaggenhutten en Saksische boerderijen.

Ook is er een ouderwets schooltje, een oude welwaterput, een miniatuur kalkoven en zelfs een gevangenis. In het museum vindt u vaak demonstraties van ambachtslieden, zij laten de houtzagerij en smederij van vroeger zien.

Nadat u een paar eeuwen terug in de tijd bent geweest kunt u nog een bezoek brengen aan de verzameling van fossielen, ertsen, gesteenten en mineralen. Bent u nog op zoek naar een mooie plek voor een familiedag of personeelsfeestje? Dan bent u hier ook aan het goede adres!

Het museum biedt een rondleiding en een echte Drentse koffietafel in de sfeervolle herberg voor een leuke prijs! Ervaar het verleden zelf en kom naar openluchtmuseum Ellert en Brammert voor een fantastische middag voor jong en oud!

Adres Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Tramstraat 73
7848 BJ Schoonoord

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland