Nederlands pluimeveemuseum

Nederlands Pluimveemuseum

Hessenweg 2A
3771 RB Barneveld

Telefoon: 0342 – 400073

Barneveld staat bekend als de bakermat van de Nederlandse Pluimveehouderij. En die leidende rol vervult het nog steeds. Logisch dus dat het Nederlands Pluimveemuseum daar staat.

Nederlands Pluimveemuseum

Nederlands Pluimveemuseum is een uniek museum waar de geschiedenis van kip en ei op boeiende wijze wordt getoond. U maakt hier een reis door de tijd van de Nederlandse pluimveehouderij. U vind hier een antieke broedmachine die nog in bedrijf is en volgt een kuikentje als het uit het ei komt. Alle kinderen mogen de schattige kuikentjes zelf vasthouden en knuffelen. Daarnaast kunt u in de hoendertuin meer dan 20 Oudhollandse rassen bewonderen met hun mooiste kleuren.

Voor alle kinderen is er een speurbrief voor een spannende tocht door het museum.

Veiling in het Pluimveemuseum

In het authentieke veilinglokaal kunt u meedoen aan een echte veiling! Door met een druk op de knop de veilingklok zelf op het juiste moment stil te zetten wordt u de eigenaar van een leuk aandenken, een doosje Barneveldse eieren of een flesje advocaat.

Geniet in de koffiekamer van een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Daarnaast kunt u er genieten van een lekkere versnapering of een heerlijk kom kippensoep. Daarnaast kunt u in de museumwinkel nog even originele cadeautjes kopen.

Het Pluimveemuseum is een prachtig en boeiend museum! 

Adres Nederlands Pluimveemuseum

Hessenweg 2A
3771 RB Barneveld
Telefoon: 0342 – 400073

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs