Nederlands Drukkerij Museum

Nederlands Drukkerij Museum

Bezoek het Nederlands Drukkerij Museum

Leeuwerik 8
4872 PH Etten-Leur

Telefoon: 076-5034826

Oude Boekdrukkunst versus het Hedendaagse Printtijdperk!

Nederlands Drukkerij Museum

Hoewel op internet veel theoretische informatie te vinden is over de boekdrukkunst bestaat er nog steeds een grote belangstelling voor het “kunnen zien” van dit oude ambachtelijk vak zelf, terwijl vaklui met hun beïnkte handen de historische drukpersen bedienen.

In het Nederlands Drukkerij Museum te Etten-Leur kan men met volle teugen genieten van deze mogelijkheid om oude drukpersen te vergelijken met het hedendaagse digitale printtijdperk. In de grote drukkerszaal werken alle drukpersen en is het mogelijk om zelf afdrukken te maken. Voor kinderen heeft het museum een educatief doe-programma. Ze kunnen op verschillende persen zelfstandig afdrukken maken en in de boekbinderij hun eigen boekje maken.

Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines, waarvan ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen.
Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museumdag.

Adres Nederlands Drukkerij Museum

Leeuwerik 8
4872 PH Etten-Leur
Telefoon: 076-5034826

Bezoek de website

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.