Nederlands Drukkerij Museum

Nederlands Drukkerij Museum

Bezoek het Nederlands Drukkerij Museum

Leeuwerik 8
4872 PH Etten-Leur

Telefoon: 076-5034826

Oude Boekdrukkunst versus het Hedendaagse Printtijdperk!

Nederlands Drukkerij Museum

Hoewel op internet veel theoretische informatie te vinden is over de boekdrukkunst bestaat er nog steeds een grote belangstelling voor het “kunnen zien” van dit oude ambachtelijk vak zelf, terwijl vaklui met hun beïnkte handen de historische drukpersen bedienen.

In het Nederlands Drukkerij Museum te Etten-Leur kan men met volle teugen genieten van deze mogelijkheid om oude drukpersen te vergelijken met het hedendaagse digitale printtijdperk. In de grote drukkerszaal werken alle drukpersen en is het mogelijk om zelf afdrukken te maken. Voor kinderen heeft het museum een educatief doe-programma. Ze kunnen op verschillende persen zelfstandig afdrukken maken en in de boekbinderij hun eigen boekje maken.

Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines, waarvan ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen.
Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museumdag.

Adres Nederlands Drukkerij Museum

Leeuwerik 8
4872 PH Etten-Leur
Telefoon: 076-5034826

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.