Natuurmuseum Fryslan

Natuurmuseum Fryslân

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur.

Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden

Telefoon: 058-2332244

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur.

Natuurmuseum Fryslân

Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

Uitgeroepen tot: ‘Beste kidsproof museum van Fryslân’

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!

Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden heeft iets unieks: een spetterende attractie die je door de onderwaterwereld van Nederland voert. Ga je mee kopje onder in de OnderWaterSafari?

Onderwatersafari

In de OnderWaterSafari (toegankelijk voor 4+) maak je in een speciaal voertuig een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Laat je meevoeren door de stroom en ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis!

Naast de OnderWaterSafari zijn er nog drie verdiepingen met interactieve tentoonstellingen voor de hele familie. Daar valt heel wat te ontdekken: van een kleine pissebed tot het veertien meter lange skelet van een potvis.

Tickets met tijdslot boek je via www.natuurmuseumfryslan.nl.

Adres Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden
Telefoon: 058-2332244

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland