Nationaal Ruimtevaart Museum

Op het themapark Aviodrome bevindt zicht het Nationaal Ruimtevaart Museum.

Nationaal Ruimtevaart Museum

In het Luchtvaart themapark Aviodrome op Lelystad Airport bevindt zich de permanente ruimtevaart expositie van Het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Hier vindt u de eerste Nederlandse satelliet ANS en zijn opvolger IRAS, een Gemini capsule op ware grootte, en alles over de vluchten van ons bestuurslid André Kuipers in 2004 en 2011. Ook het Internationaal Space Station (ISS) is in vol ornaat aanwezig.

Het NRM is ontstaan uit de prive-collectie van Henk van Wezel. In 1997 werd de collectie breed toegankelijk met de opening van een klein museum in Lelystad. De komst van de Aviodrome heeft het vervolgens mogelijk gemaakt grote stukken, zoals de Gemini-capsule tentoon te stellen op ware grootte.

Het Nationaal Ruimtevaart Museum blijft voortdurend werken aan zijn uitbreiding en verbetering van de aanwezigheid van het thema ruimtevaart in de Aviodrome. Ruimtevaart komt tenslotte voort uit de luchtvaart. De successen van de Nederlandse en internationale ruimtevaart komen hier dus het beste tot hun recht.

Adres Nationaal Ruimtevaart Museum

Luchtvaart themapark Aviodrome
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad Airport

Bezoek de website