muZIEum

muZIEum

Hoe is het nou écht om blind of slechtziend te zijn? Ervaar het in muZIEum

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen

Telefoon: 024 – 2001050

Hoe is het nou écht om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Ontdek het zelf!

muZIEum

Voorafgaand aan je expeditie luister je geblinddoekt via een koptelefoon naar een ‘audioshow’, een opname in 3D-geluid. Je wordt meegenomen op reis in een realistische film zonder beelden. Je hoort waar het muZIEum voor staat en wat andere zintuigen betekenen als je geen zicht hebt. Cabaretier Vincent Bijlo is een van de acteurs in de geluidsfilm en vertelt op ludieke wijze over zijn eigen ervaringen.

Expedities

Binnen het muZIEum zijn verschillende expedities: de Expeditie in het donker en de Expeditie ribbelroute. Deze expedities in het donker zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Daarnaast is er buiten de Expeditie ribbelroute. Dit is een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Door een virtualrealitybril ervaar je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. De gids die je rondleidt is zelf blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring.

Doe-plein

Ook op het doe-plein van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.

Je zintuigen nog meer prikkelen?

Breid je bezoek uit met een van de arrangementen. Bijvoorbeeld Kraak en Smaak, ontvangst met muZIEumtaart of een hapje en drankje bij een café of restaurant in de buurt. Ook voor kinderfeestjes of een inspirerend bedrijfsuitje met collega’s kan je bij muZIEum terecht. Daarnaast worden in de vakantieperiodes altijd extra activiteiten voor het hele gezin aangeboden.

Adres muZIEum

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
Telefoon: 024 – 2001050

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs