Kinderfeestje bij Museum Tromphuys op Vlieland

Museum Tromphuys

Dorpsstraat 99
8899 AD Vlieland

Telefoon: 0562-451600

Halverwege de Dorpsstraat op Vlieland bevindt zich het Oudste pand van het eiland!. Sinds 1956 is hier Museum Tromp’s Huys gevestigd.

Museum Tromphuys

Museum Tromp’s Huys brengt Vlielands indrukwekkende (cultuur-)historische en Maritieme verleden in beeld. De museumcollectie bevat schilderijen, tekeningen, etsen en prenten, hoofdzakelijk van de hand van Betzy Akersloot-Berg, één van de vroegere bewoonsters van het pand. In salon en tuinkamer waant u zich in het huis van welgestelde bewoners van Vlieland van rond 1900. En daar bevindt u zich dan ook. In de salon kwamen wekelijks de notabelen bijeen voor een geanimeerd gesprek.

Het museum heeft een uitgebreide foto- en klokkencollectie. Er zijn (zee)kaarten en scheepsmodellen te zien. In de kelder worden het ontstaan van het eiland en de ondergang van West-Vlieland inzichtelijk gemaakt. In de middenkamer, of tegelkamer, vindt u schitterende tegeltableaus, oorspronkelijk afkomstig uit een boerderij in Workum. Vrijwel alle tegels in het museum zijn in Harlingen gemaakt.

Het museum is als kunstenaarswoning opgenomen in het Artist’s Studio

Kinderfeestje Museum Tromphuys

Voor een educatief kinderfeestje ga je natuurlijk naar Museum Tromphuys op Vlieland. De kinderen maken tijdens het kinderfeestje kennis met het leven op Vlieland. Er wordt op een actieve manier duidelijk gemaakt hoe het leven in 20e eeuw is op een eiland. Diverse opdrachten en spellen worden er gedaan zodat de kinderen tijdens dit kinderfeestje met een hoop nieuwe kennis naar huis gaan.

Adres Museum Tromphuys op Vlieland

Dorpsstraat 99
8899 AD Vlieland
Telefoon: 0562-451600

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland