Museum Spakenburg

Museum Spakenburg

Bezoek een oud vissersdorp Spakenburg.

Oude Schans 47-56
3752 AH Bunschoten-Spakenburg

Telefoon: 033-2983319

In het hart van Nederland, nabij Amersfoort ligt Bunschoten-Spakenburg. Een gemeente met een boeiende historie die terug gaat tot de 13e eeuw. In Bunschoten en Eemdijk leefden mensen voornamelijk van de veehouderij. Spakenburg ontwikkelde zich tot belangrijke vissersplaats. Rond 1900 voeren ruim tweehonderd botters vanuit de haven om hun geluk te beproeven op de Zuiderzee.

Door de komst van de Afsluitdijk wordt er vanuit Spakenburg niet meer gevist. Wel is de vishandel een belangrijke bedrijfstak, naast de handel in koek en brood. Bunschoten-Spakenburg is een gastvrije gemeente met een eigen karakter en een opvallende klederdracht, die door een kleine groep vrouwen nog steeds dagelijks wordt gedragen.

Spannende tegenstellingen kenmerken de gemeenschap; traditie en vernieuwing gaan hand in hand.

Museum Spakenburg

Museum Spakenburg is een plek waar tradities worden gekoesterd. In een eigentijdse presentatie van ruim 1.500 m2 maakt u een wandeling langs (vissers)woningen, een boerderij, winkeltje, schooltje, rokerij en een grande finale van kleurrijke klederdracht. Een prachtige collectie en het gebruik van audiovisuele middelen maken het bezoek tot een belevenis. Jaarlijks zijn er wisseltentoonstellingen.

Ook kinderen zijn van harte welkom. Een speurtocht voert hen langs verschillende thema’s.

Museum Spakenburg ligt aan de museumhaven waarin veel historische schepen een ligplaats hebben. Het is mogelijk om een rondvaart te maken met de Bunschoter Botter BU 210.

Adres Museum Spakenburg

Oude Schans 47-56
3752 AH Bunschoten-Spakenburg
Telefoon: 033-2983319

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs