Museum Lammert Boerma

Museum Lammert Boerma

Museum en galerie Lammert Boerma is geopend in 1993

Borgercompagniesterweg 44
9632 TD Borgercompagnie

Telefoon: 0598 393 381

Museum en galerie Lammert Boerma is geopend in 1993 en toont leven en de kunst van de Groninger beeldend kunstenaar Lammert Boerma (1948).

Museum Lammert Boerma

Schilderijenverkoop en Bed and Breakfast zijn nevenactiviteiten van het museum. Het is gelegen op het platteland in Borgercompagnie, een veenkoloniaal dorp in de provincie Groningen, waar Boerma is geboren als boerenzoon. Na 7 jaar als machine-tekenaar-constructeur werd Lammert in 1975 beeldend kunstenaar. Na diverse exposities in binnen- en buitenland, is Boerma’s kunst (vooral schilderijen) nu vrijwel alleen nog hier te zien.

Het museum telt momenteel ongeveer 450 m2 vloeroppervlak, verdeeld over 13 vertrekken, waaronder expositieruimtes, ateliers, werkplaatsen en woonruimtes. Te zien zijn schilderijen, portretten, beelden, tekeningen, foto’s, meubilair en toegepaste architectuur. In feite wordt het leven, werk en wonen getoond, kortom het functioneren als beeldend kunstenaar. Het is een soort hedendaags Rubens-Rembrand huis met het verschil dat deze kunstenaar nog leeft.

Adres Museum Lammert Boerma

Borgercompagniesterweg 44
9632 TD Borgercompagnie
Telefoon: 0598 393 381

Bezoek de website

Foto: Kunst & Cultuur Cadeaukaart

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs