Museum Kasteel Wijchen

Museum Kasteel Wijchen

Ontdek Museum Kasteel Wijchen!

Kasteellaan 9
6600 AD Wijchen

In Museum Kasteel Wijchen biedt een unieke kans om meer over het veelzijdige en verrassende Wijchen en het rivierenland er omheen te ontdekken.

Museum Kasteel Wijchen

De vaste collectie van het museum geeft een interessant beeld van de geschiedenis in de regio. Het historische kasteel van Wijchen is hiervoor de perfecte locatie. Ondanks zijn keurig renaissance uiterlijk heeft Kasteel Wijchen een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, van verbannen liefde en koninklijk leven. Een rijke geschiedenis dat een bezoek meer dan rechtvaardigt voor liefhebbers van het verleden.

Ooit woonde Emilia van Nassau, dochter van Willem de Zwijger en zus van Stadhouder prins Maurits, in kasteel Wijchen, samen met haar man Emanuel van Portugal. Zij werden in 1609 de eigenaars van het
kasteel. Ontmoet Emilia tijdens (open) rondleidingen.

Meer weten over archeologie en de regionale geschiedenis? In Museum Kasteel Wijchen vind je een grote collectie vondsten van hoge kwaliteit en spannende verhalen over het strategisch gelegen Wijchen en omgeving. Daarnaast is museumtuin De Tuun een unieke plek met planten stammend uit de IJzertijd, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Adres Museum Kasteel Wijchen

Kasteellaan 9
6600 AD Wijchen

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs