Museum Het Gildenhuys

Museum Het Gildenhuys

Bezoek het Museum Het Gildenhuys

Kerkstraat 7
8356 DN Blokzijl

Telefoon: 052-7291381

Museum Het Gildenhuys, in 1986 gesticht en in 1999 geheel in oude stijl herbouwd en opnieuw ingericht laat u op indrukwekkende wijze kennismaken met de geschiedenis van onze kleine stad. ‘Sinds 2003 is het museum opgenomen in Het Nederlands Museumregister en heeft het predicaat “Geregistreerd Museum” ontvangen.

Museum Het Gildenhuys

“Blokzijl en het water” is de titel van de permanente tentoonstelling. Deze vind u op de eerste verdieping van het museum. Door middel van een diversiteit aan voorwerpen, plattegronden, oude prenten en foto’s wordt een duidelijk beeld geschetst van de geschiedenis van Blokzijl in relatie tot het water.
Dit jaar, 2013 is hier aan toegevoegd het project “Weeshuis aan het water”, dit is een educatief project, speciaal gericht op kinderen. In dit project leren ze, kijkend door de ogen van weeskinderen uit het verleden, hoe het leven in Blokzijl er toen uitgezien moet hebben. Op deze manier maken ze op hun eigen wijze kennis met de geschiedenis van Blokzijl. Dit project is zowel in groepsverband als individueel te doen en is dus uitermate geschikt voor schoolklassen, maar ook voor bijvoorbeeld kinderfeestjes of gewoon samen met ouders en grootouders.

De benedenverdieping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Hier vind u een oud winkeltje en een dvd-presentatie, waarin u een wandeling maakt door Blokzijl vroeger en nu.
Tevens vind u hier een wisselende tentoonstelling.
Museum het Gildenhuys wordt geheel gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers die u graag willen laten kennismaken met de bijzondere en unieke geschiedenis van deze kleine boeiende stad.

Het Gildenhuys is uw bezoek meer dan waard!
Adres Museum Het Gildenhuys

Kerkstraat 7
8356 DN Blokzijl
Telefoon: 052-7291381

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland