Anatomisch Museum Bleulandinum

Museum Bleulandinum

Bezoek het anatomisch museum

Universiteitsweg 100
3584 CG Utrecht

Telefoon: 088-7568337

Het Anatomisch Museum Bleulandinum is het anatomisch museum van de Universiteit Utrecht en heeft een bijzondere collectie modellen van het menselijk lichaam. Het museum is genoemd naar Jan Bleuland, hoogleraar en rector magnificus van de universiteit. Hij legde de basis voor de museumcollectie.

Museum Bleulandinum

De collectie van het museum bestaat uit een bijzondere verzameling modellen van het menselijk lichaam. Ze zijn gemaakt van was, papier-maché, hout, porselein, gips en kunststof en sommigen zijn vele jaren oud. De Universiteit van Utrecht kreeg deze collectie in 1838 en is sindsdien steeds verder uitgebreid. In het museum zijn verder preparaten van menselijke organen te bewonderen en kun je een virtuele reis door het menselijk lichaam maken.

Om het museum in het Stratenum te bezoeken moet een afspraak gemaakt worden met het secretariaat van de afdeling Anatomie. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

Adres Anatomisch Museum Bleulandinum

Universiteitsweg 100
3584 CG Utrecht
Telefoon: 088-7568337

Bezoek de website

Foto: Universiteitsmuseum Utrecht

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs