Memory Museum

Memory Museum

Beleef de tweede wereldoorlog.

Grotestraat 13
7443 BA Nijverdal

Telefoon: 0548-750050

Beleef de Tweede Wereldoorlog en ervaar het verschil tussen oorlog en vrede. In het Memory Museum beleef je stap voor stap de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Nederland. Als bezoeker ervaar je met je zintuigen het verschil tussen oorlog en vrede.

Memory Museum

Het Memory Museum is een maatschappelijk museum over vrijheid. Door in vredestijd te spreken over oorlog kunnen wij het inzicht krijgen in welke luxe wij wel niet leven: vrijheid. Om dit besef überhaupt te krijgen, hebben duizenden mannen uit een ander land het ondenkbare gedaan. Zij hebben hun leven geofferd om de vrijheid van de Nederlanders mogelijk te maken. Wanneer we dit besef krijgen en inzien hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan, dan kunnen we samen een toekomstige oorlog voorkomen.

Voor jong en oud
Behalve gratis rondleidingen door gidsen die de geschiedenis tot leven brengen, wordt aan gezinnen met kinderen een bijzondere ervaring aangeboden.

Kenmerken van Memory Museum
Geschikt voor: Gezin met kinderen, Jongeren, Senioren, Groep volwassenen, Familie (jong en oud), Rolstoel vriendelijk, Educatief, Musea, Horeca, Parkeerplaatsen.

Adres Memory Museum

Grotestraat 13
7443 BA Nijverdal
Telefoon: 0548-750050

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland