Mariniersmuseum

Mariniersmuseum

Het leukste  uitje van Zuid- Holland is het Mariniersmuseum!

Wijnhaven 7-13
3011 WH Rotterdam

Telefoon: 010 412 9600

Al 5 jaar behaalt het Mariniersmuseum de top 3 in de ANWB-verkiezingen het ‘Leukste uitje van Zuid-Holland’. Door een regelmatig veranderend aanbod in exposities biedt het museum een verrassende en inspirerende beleving rond de wereld van de mariniers.

Mariniersmuseum

Mariniers worden al eeuwenlang ingezet om ons land te verdedigen. Een zware en verantwoordelijke taak die zij wereldwijd uitvoeren. Het motto Qua Patet Orbis (zo wijd de wereld strekt) typeert nog steeds het werk van het Korps Mariniers.
Het Mariniersmuseum in Rotterdam is dé plek waar je dit stoerste onderdeel van de Nederlandse Krijgsmacht leert kennen. Bijzondere verhalen en beeldmateriaal bieden een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de marinier.
Hoe is het om te werken in de jungle of sneeuw? Hoe kan je overleven in de meest bijzondere en extreme omstandigheden? De mariniers vertellen het je zelf.

Kidsproof

Zoek je een museum dat leuk is voor zowel jong als oud? Dan ben je bij het Mariniersmuseum aan het goede adres!
Naast boeiende tentoonstellingen over het leven de missies van het Korps Mariniers is er ook van alles te beleven en te doen voor kinderen. In de schoolvakanties worden er altijd extra activiteiten georganiseerd. Hoe het is om een marinier zijn, is vooral iets wat je moet ervaren. Meet dus je krachten op de hindernisbaan, leer schieten op zee in onze schietsimulator of ga op de foto in strijdtenue en voel je zelf voor even zo’n stoere marinier. Super spannend natuurlijk!

Niet voor niets stemden de ‘Museuminspecteurs’ massaal (museumfans t/m 12 jaar) dit jaar op ons museum. Het museum is trots het keurmerk kidsproof van de Museumkids te mogen dragen!

Rotterdam

Het Mariniersmuseum ligt midden in hartje Rotterdam, pal naast het iconische Witte Huis en om de hoek van de gezellige Oude Haven met zijn vele horecagelegenheden en terrassen. Vanuit het museum werp je een prachtige blik op de Nieuwe Maas met zijn Willemsbrug. Een van de vele plekken die de geschiedenis van de mariniers verbindt met de stad. Vanaf deze plek verdedigden de mariniers in de meidagen van 1940 Rotterdam tegen de Duitse aanval. Door de centrale ligging – het museum bevindt zich op loopafstand van de Markthal, de karakteristieke kubuswoningen, en het winkelcentrum – is een bezoek aan het museum zeer goed combineren met een dagje uit in Rotterdam. Rondom het museum zijn diverse parkeergarages en vanaf Station Blaak wandel je in 3 slechts minuten naar het museum.

Bezoek dus eens het Stoerste uitje van Rotterdam!

Openingstijden Mariniersmuseum

  • Dinsdag t/m vrijdag 10:00 tot 17:00 uur
  • Zaterdag en zondag 11:00 tot 17:00 uur
    Het museum is gesloten op: Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag

Tijdens schoolvakanties van de regio midden zijn wij op maandag open. Check de website voor de meest actuele informatie

Adres Mariniersmuseum

Wijnhaven 7-13
3011 WH Rotterdam
Telefoon: 010 412 9600

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs