Kunsthuis secretarie

Kunsthuis secretarie

Kunsthuis secretarie in Meppel

Hoofdstraat 22
7941 AX Meppel

Telefoon: 0522-850644

Midden in de drukke winkelstraat kunt u zich even terugtrekken in de rust van een prachtige expositieruimte. Achter de massieve voordeuren vindt u het hele jaar door wisselende exposities van beeldende kunst in de breedste zin van het woord. Het voormalige gemeentehuis van Meppel staat in het hartje van de stad en is herkenbaar aan het bordes, waarop ook nu nog regelmatig een bruidspaar is te bewonderen, op weg naar of terug van de trouwzaal.

Kunsthuis secretarie

Ook de rest van het pand is nog in gebruik. In de voormalige Burgemeesterskamer is een zeldzaam fenomeen te zien: een 19e-eeuwse wandschildering. Maker is de Groninger Derk Jacobs Postma, die het werk in 1831 speciaal voor deze ruimte schilderde. In de Burgemeesterskamer vindt u informatie over de lopende exposities. U kunt er boeken en kunstkaarten kopen. Op de leestafel bladert u lekker in een documentatiemap van een exposant of een kunsttijdschrift.

Afwisselend aanbod Kunsthuis secretarie

Met vier à vijf exposities per jaar is er altijd iets interessants te zien in Kunsthuis Secretarie. Alle mogelijke vormen van beeldende kunst worden opgenomen: schilderijen, keramiek, textiel, fotografie, beeldhouwwerk, plastieken, mode, glaskunst, videokunst en wat dies meer zij. Op deze manier kunt u rekenen op een afwisselend aanbod.

Dankzij de goede naam van het kunsthuis, bieden veel kunstenaars hun werk zelf aan in de vorm van een documentatiemap en bijbehorende referenties. Kunsthuis Secretarie maakt hieruit een selectie. De tentoonstellingscommissie zoekt naar samenhang in het werk, maar zeker ook naar de afwisseling in exposities door het jaar heen.

Adres Kunsthuis secretarie

Hoofdstraat 22
7941 AX Meppel
Telefoon: 0522-850644

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland