Kasteelpark Born

Kasteelpark Born

Kasteelpark 38
6121XK Born

Telefoon: 046-4851950

Een unieke locatie, daar is Kasteelpark Born gevestigd. De naam zegt het eigenlijk al: het is opgebouwd in de tuinen rond de ruïne van een heus kasteel. Het gaat hier om het in 1930 door brand verwoeste middeleeuwse Kasteel Born. In 1969 is hier het dierenpark ingericht, waarbij zoveel mogelijk de middeleeuwse omgeving in tact is gelaten. Kasteelpark Born is een middelgroot dierenpark in Limburg.

Kasteelpark Born

In Kasteelpark Born wonen zowel inheemse dieren zoals schapen, geiten en herten als uitheemse dieren zoals lynxen, apen en roofdieren. Ook is er bij dit dierenpark een kinderboerderij waar geiten en schapen geaaid kunnen worden. En vergeet ook het Insectarium met de schorpioenen, wandelende takken en leguanen niet!

In het park wandelt u alle dieren en als u geluk heeft treft u bij de verblijven verzorgers die de dieren gaan voeren! Vraag de verzorgers alles wat je wilt weten! Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om dieren te aaien er is een grote kinderboerderij waar de geiten geaaid mogen worden. Kinderen zijn graag in het ‘Kriebelhuis’. In het Kriebelhuis maken ze kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten.

Kinderen kun ook spelen in de grote speeltuin midden op het park en daarnaast is er uiteraard een groot terras zodat ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de air trampoline of spelen in het zand.

Adres Kasteelpark Born

Kasteelpark 38
6121XK Born
Telefoon: 046-4851950

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs