Kameleondorp

Koailân 2
8493 LA Terherne

Telefoon: 0566 - 689910

Het Kameleondorp is een attractiepark dat geheel gewijd is aan de boekenserie De Kameleon van Hotze de Roos, en bevindt zich in het Friese plaatsje Terhorne(Terherne).

Kameleon Terherne

Het Kameleondorp is ontstaan op de plek waar De Roos in 1980 een zilveren pen cadeau kreeg van een lagere school. De leerlingen van deze school waren gek op de verhalen over De Kameleon en konden niet begrijpen dat De Roos nooit een literatuurprijs had gewonnen. Daarom besloten de leerlingen de schrijver uit te nodigen voor een echte prijsuitreiking. Op 29 maart 1994 werden de plannen voor het dorp gepresenteerd. Ruim drie jaar later werd het dorp geopend voor het publiek.

Kameleon Terherne is een en al avontuur; net zoals in de boeken van Hielke & Sietse. Het avontuur speelt zich af in de boerderij, in de boot of op het eiland. In de boerderij is het dorp uit de boeken levensgroot nagebouwd. maar er is wat bijzonders gebeurd. Er zijn plotseling allemaal koffers opgedoken in het dorp. Het is een mysterie. Kom jij de dorpelingen helpen?

Daarna kun je mee gaan varen met een grote boerenpraam geduwd door de kameleon. Deze praam brengt je naar het eiland waar je avontuurlijke paden kan beleven. Een tochtfoor het moeras, slinger over de sloot of zelfpolsstok springen. Red jij het tot de overkant? Daarna nog een pannenkoek bakken op open vuur of ga je eerst nog zwemmen, het kan allemaal.

Ook bij slecht weer kun je bij Kameleon Terherne terecht. Dan wordt het ‘Slechtweer arrangement’ aangeboden.

Kameleondorp is “Roodgloeiend” deze winter.

In het dorp is een groot mysterie aan de hand, help jij het op te lossen? Daarna wacht je nog een uitdaging. De smid heeft het vuur in de smederij al hoog opgestookt en het ijzer wordt al “ roodgloeiend”. Help jij mee een platslaplaatje te maken? Moet je even wachten? Geen probleem, in de huis-cinema draait een kort kameleonfilmpje. En voor iedereen is er koek en zopie to go.

Openingstijden Kameleon Terherne

Zie onze website voor huidige openingstijden en om te reserveren. (Reserveren is noodzakelijk)

Adres Kameleon Terherne

Koailân 2
8493 LA Terherne
Telefoon: 0566 – 689910

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland