Internationaal Klompenmuseum

Internationaal Klompenmuseum

Bezoek het Internationaal Klompenmuseum in Eelde

Wolfhorn 1a
9761 BA Eelde

Telefoon: 050-3091181
E-mail: [email protected]

Iedereen weet wat klompen zijn en hoe ze er uitzien. Althans, dat denken velen. In het Internationaal Klompenmuseum in Eelde kom je alles te weten over klompen!

Internationaal Klompenmuseum

In het Internationaal Klompenmuseum, komen klompen tot leven! De collectie in het museum omvat ruim 2.800 paar klompen en ander schoeisel met een houten zool uit meer dan 40 landen, en is daarmee heeft het Klompenmuseum de grootste en meest uitgebreide collectie ter wereld. Daarnaast tref je in het museum honderden stuks gereedschap, enkelvoudige machines en een schat aan informatiemateriaal.

Virtuele tour

Kom je virtueel verwonderen in het Internationaal Klompenmuseum?

De vrijwilligers hebben al hun energie in de virtuele tour gestoken! Dit alles om de nieuwe tentoonstelling aan het publiek  te kunnen laten zien. De virtuele museumtour van het Internationaal Klompenmuseum staat op de website van het Klompenmuseum.

In de expositieruimte kun je de tentoonstelling HOUT couture bekijken, in de werkplaats zijn allerlei gereedschappen en machines te zien en in de videoruimte kun je daadwerkelijk een filmpje bekijken.
“Een wandeling door een “onlinemuseum” kan de beleving van een bezoek aan een stenen museum niet vervangen, maar de vrijwilligers hopen met deze virtuele tour de bezoekers te inspireren en enthousiasmeren om een bezoek te brengen aan het museum in Eelde.

Het Internationaal Klompenmuseum is een aanrader voor jong en oud! 

Adres Internationaal Klompenmuseum

Wolfhorn 1a
9761 BA Eelde
Telefoon: 050-3091181

 

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland