Huis Van Gijn

Huis Van Gijn

Stap in het huis van Dhr. Simon van Gijn.

Nieuwe Haven 30
3311 AP Dordrecht

Telefoon: 078 770 8708

Beleef de 19e eeuw in Huis Van Gijn.

Huis Van Gijn

In het fraaie Huis Van Gijn staat de tijd al ruim een eeuw stil. Een groot deel van het woonhuis van bankier, jurist en verzamelaar Simon van Gijn, die er vanaf 1864 met zijn echtgenote Cornelia woonde, is nog intact en ingericht als toen.

Het huis voelt alsof de bewoners er elk moment terug zullen keren. Het huis aan de Nieuwe Haven 29 in Dordrecht werd al in 1729 gebouwd in opdracht van Johan van Neurenberg, een rijke regent. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922.

Zijn huis en het merendeel van zijn verzamelingen liet hij na aan de Vereniging Oud-Dordrecht met de opdracht de collecties openbaar te maken en het huis als museum in te richten. Voorwaarde was dat het interieur zo veel mogelijk in tact zou blijven. In 1925 werd het huis opengesteld voor publiek.

Naast interieurs en stijlkamers uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een collectie kunstnijverheid, een speelgoedverzameling en een grote collectie historieprenten, de Atlas Van Gijn. Ook is er een mooie binnentuin met terras.

In het museum bevindt zich een vestiging van koffiebar Coffeelicious, waar u terecht kunt voor koffie met lekkers of lunch.

Adres Huis Van Gijn

Nieuwe Haven 30
3311 AP Dordrecht
Telefoon: 078 770 8708

Bezoek de website

Foto: Tim leguijt fotografie

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs