Historisch Museum de Bevelanden

Historisch Museum de Bevelanden

Historisch Museum de Bevelanden is voor jong en oud!

Singelstraat 13
4461 HZ Goes

Telefoon: 0113-228883

In de historische driehoek van Goes, bij Slot Oostende en de Grote Kerk, ligt aan de Singelstraat het Historisch Museum De Bevelanden. Hier maakt u kennis met de stadsgeschiedenis van Goes
en de omliggende regio (de Bevelanden).

Het museum is gevestigd in een historisch gebouw, dat ook lange tijd weeshuis was. Naast de permanente tentoonstellingen specialiseert het museum zich al enkele jaren in textiel. Beleef eerst het verhaal over de stadsverdediging en schuttersgilden. Daarna waant u zich op de 1e verdieping op verdronken land.

Hier ziet u hoe het landschap in de loop der eeuwen gevormd is door verwoestende watersnoden en inpolderingen in de periode vóór 1953. Na een kijkje in de stadsgeschiedenis van Goes komt u op de 3e verdieping en vindt u een uniek overzicht van de streekdrachten van Zeeland. Rond het einde van de 19e eeuw was er op ieder eiland een eigen variatie van de dracht. Deze tentoonstelling laat de plaatselijke verschillen goed zien.

Neem daarna een kopje koffie in ons gezellige museumcafé en verken de historische binnenstad en vesten van Goes.

Voor kinderen zijn er diverse speurtochten aanwezig.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur Zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur

Adres Historisch Museum de Bevelanden

Singelstraat 13
4461 HZ GOES
Telefoon: 0113-228883

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs